BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,90
ALTIN 2.440,93
HABER /  DÜNYA

Yolların kralı değil, kuralı olur

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Uşak’ta yapılacak olan çevre yolunun temel atma açılış töreninde açıklamalarda b...

Abone ol

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Uşak’ta yapılacak olan çevre yolunun temel atma açılış töreninde açıklamalarda bulundu.
Sabah Uşak’a özel uçakla gelen Bakan Yıldırım, valilik ziyaretinden sonra, Uşak şehir içi trafiğini büyük ölçüde rahatlatacak olan çevre yolu projesinin temel atma töreni için düzenlenen programa katıldı. Coşkulu bir kalabalık tarafından karşılanan Bakan Yıldırım, geçirdiği enfeksiyondan dolayı ses tellerinde sorun olmasına rağmen kürsüye çıkıp törene katılan misafirlere seslenerek açıklamalarda bulundu. Kürsüye konuşma için çağrılan Bakan Yıldırım’a ilk olarak program sunucusu tarafından Uşak Sportif kaşkolu takıldı.

"UŞAK’IN ALTI HAZİNE, ÜSTÜ HAZİNE"
"Bugün Uşak’ta güzel bir hizmetin başlangıcı için bulunuyoruz. Uşak birçok özellikleriyle ön plana çıkan bir şehrimiz. Altı hazine üstü hazine. Tarihi, kültürü, sosyal alanlarıyla adeta cennetin bir köşesi Uşak" diyen Bakan Yıldırım, şöyle devam etti:
"Son güncel bir gelişmeyi sizlerle burada paylaşmak istiyorum. Türkiye’de yapılan son ölçümlerde yüzde 4,2’lik rakamla Uşak işsizlik oranının en düşük olduğu iller arasında birinci sırada. Ayrıca Uşak elinde bir rekoru bulunduruyor. Son 10 yılda Uşak’a 24 bin hektar alan yeşillendirilme yapıldı ve ağaç dikildi. Bu bir Türkiye rekoru. Uşak’a 80 yılda yapılan ağaçlandırmanın daha fazlasını son 10 yılda gerçekleştirdik. Uşak ürettiği tekstil ürünü battaniye ile Türkiye’yi ve dünyayı ısıtıyor. Uşak ürettiği sağlık tekstil ürünleri ile Türkiye ve dünyaya sağlık dağıtıyor. Sözü toparlamak gerekirse, bunca güzel gelişmenin olduğu Uşak’ta, yapılacak olan çevre yolunun projesini getirdiler önüme. Baktım yola 2 gidiş 2 geliş. Dedim ki, kardeşim Uşak’ın bu kadar artıları var, milyon dolarlık ihracat yapıyorlar, birçok sektörde birinci, Çorum leblebi bizim diye satıyor nohut Uşak’tan gidiyor. Bu Uşak’a yakışmaz 3 geliş 3 de gidiş olacak dedim. Hayırlı ve uğurlu olsun."

KAYMAKÇI VE BİNALİ YILDIRIM JESTLERİ UŞAK’TA DA DEVAM ETTİ
Bakan Binali Yıldırım’ın konuşması esnasında sık sık bir grup slogan atarak Binali Yıldırım lehine tezahüratta bulundu. Uşaklıların tanımadığı bu gruba Bakan Yıldırım açıklık getirdi. “Yolların kralı Binali Yıldırım” diye tezahürat yapan gruba seslenen Yıldırım, “Kaymakçı, ne dedik, Yolların kralı yok kuralı var” diye cevap verdi. Ardından “İzmir’in efesi Binali Yıldırım” diyen gruba esprili şekilde dönen Bakan Yıldırım “Kaymakçı, yine olmadı. Orada ne dedik? Efelik İzmirlilerin olsun, hizmet bize kalsın” diye cevap verince slogan atan gruba merak iyice arttı. Bunun üzerine Bakan Yıldırım, “Şimdi Uşaklılar merak ediyor Kaymakçı neresi diye. Kaymakçı İzmir’in Ödemiş ilçesine bağlı güzel bir belde. Sağ olsunlar bizi yalnız bırakmıyorlar her gittiğimiz yere onlar da geliyor” diyerek açılışa katılanlara keyifli anlar yaşattılar.
Konuşmaların ardından Bakan Yıldırım protokol üyelerini, şantiyede çalışan işçileri ve vatandaşlardan bir kısmını kürsüye çağırarak açılış törenini gerçekleştirdi. Çevre yolunu yapacak yüklenici firma sahibinden söz alan Bakan Yıldırım, 5 Mayıs 2015’te yolun açılışını yapmak üzere tekrar geleceğini belirterek sözlerini tamamladı ve tören sona erdi.
Tören sonrası Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ve beraberindeki heyet, öğle yemeği için kent merkezine hareket ettiler.