BIST 9.872
DOLAR 32,48
EURO 34,83
ALTIN 2.451,42
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

"Sanatçılarla kahvaltıyla terör bitmez"

CHP’nin Türkiye’deki en genç il başkanı Demirel, Baykal gibi konuştu!

Abone ol

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Uşak İl Başkanı İsmail Demirel, Eşme Yatılı Bölge İlköğretim Okulu’ndaki (YİBO) skandallardan sonra iktidarın baskılara dayanamayarak milli eğitim müdürünü görevden almak zorunda kaldığını söyledi. Hükümetin açılım politikaları ile Anayasa değişiklik paketini de sert bir dille eleştiren Demirel, Uşak’taki bazı bürokratları AK Parti’nin memuru gibi davranmakla suçlayıp “Bunun hesabını mutlaka soracağız”dedi.

BAŞKANDAN AÇILIM TEPKİSİ
CHP Mayıs ayı İl Danışma Toplantısı Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Danışma Toplantısı’na İl Başkanı İsmail Demirel, Merkez İlçe Başkanı İbrahim Turan, Ulubey Belediye Başkanı Ali Rıza Ada, CHP’li belediye ve il genel meclisi üyeleri ve partililer katıldı.
Basına kapalı olarak gerçekleştirilen toplantıda bir açılış konuşması yapan İl Başkanı İsmail Demirel, AK Parti iktidarının açılım politikalarını eleştirdi. CHP’nin Türkiye’deki en genç il başkanı olan İsmail Demirel, siyaseti kapalı kapılar ardında değil halkın içinde halkla birlikte yapacaklarını dile getirdi.

KAHVALTIYLA TERÖR BİTMEZ...
AK Parti iktidarının ülkeyi çatışma ve kaos ortamına sürüklediğini savunan CHP İl Başkanı Demirel şunları söyledi;” İktidar partisi Türkiye’yi yanlış uygulamaları ile çıkmaza sürüklüyor. Yaklaşık 8 yıldır mağdura oynayıp halkın oyunu kazanmaya çalışıyor. Özelleştirmeler, eğitim politikaları, açılım, Anayasa değişiklik paketi gibi yanlış uygulamalarla ülkeyi kaosa sürüklüyorlar. Bu yanlışlara artık dur deme zamanı gelmiştir. 2011 seçimlerinde halkımız bu yanlış uygulamaları dur diyecektir. Açılım adı altında dağdan inenlerin ayağına kadar mahkeme götürmekle ve sanatçılarla kahvaltı yapmakla terör sorunu çözülmez. Terör sorunu işsizliğe çare bularak çözülür. İşsizlik artarak devam ettiği sürece terörü ortadan kaldırmanın imkanı yok. Anayasa değişiklik paketini bu iktidar yüce divandan kurtulmak, yargıyı ele geçirmek ve kendi yargısını oluşturmak için gündeme getirmiştir. CHP olarak biz bu yanlışların içerisinde olmayacağız. Her türlü yanlış uygulamanın karşısında dimdik durmaya devam edeceğiz”

BASKI SONUCU MÜDÜR ALINDI
Eşme YİBO’da ortaya çıkan taciz skandalları ve Umut Balık olayı ile ilgili değerlendirmelerde de bulunan İsmail Demirel, “ Eşme YİBO’da yaşanan olaylar kabul edilebilir değildir. Önce taciz iddiaları hemen ardından da 10 yaşındaki bir yavrumuzun okul bahçesindeki fosseptikten 9 gün sonra cesedinin çıkması ihmalleri ve yanlışları gün yüzüne çıkardı. Uşak milli eğitimde sadece Eşme YİBO’da değil bir çok okulda skandallar yaşandı. Bu skandalları gündeme getiren tek siyasi parti CHP oldu. YİBO’da yaşananları milletvekillerimizle birlikte Eşme’de incelemeler yaparak takip ettik. Sorumluların görevlerinden istifa etmesini istedik. Orada olanları TBMM gündemine de taşıdık. Sonunda iktidar partisi baskılara dayanamadı ve geçte olsa İl Milli Eğitim Müdürünü görevden almak zorunda kaldı. CHP olarak Uşak’taki bazı bürokratların AK parti’nin memuru gibi çalıştığını görüyoruz. İktidar partisinin memuru gibi çalışan bürokratlar bunun hesabını mutlaka verecek. CHP il teşkilatı olarak bunların takipçisi olmaya devam edeceğiz”dedi.