BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Şamil Tayyar'dan Mustafa Elitaş'a sert yanıt

AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş'a Twitter'dan tepki gösterdi.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM - AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş'ın "Haddini aştı" tepkisine zehir zemberek bir yanıt verdi.

Mustafa Elitaş'ın "AK Parti adına konuşmuyorlar" sözlerine sert çıkan Şamil Tayyar, "Konuşma yetkisi parti adına Genel Başkan ile parti sözcüsü Beşir Atalay, hükümet adına Başbakan ile hükümet sözcüsü Arınç'a aittir. Bunun dışında tüm açıklamalar kişiseldir" dedi.

Şamil Tayyar'ın Mustafa Elitaş'a Twitter'dan verdiği yanıt şöyle:

1/Konuşma yetkisi parti adına Genel Başkan ile parti sözcüsü Beşir Atalay, hükümet adına Başbakan ile hükümet sözcüsü Arınç'a aittir.

2/Bunun dışında tüm açıklamalar kişiseldir, genel başkan ve partinin yetkili kurulları dışında hiç kimse had bildirme makamı değildir.

3/2010 anayasaya değişikliğinde hayır oyu verenler için hain diyen Cumhurbaşkanımız siyasi rehberimizdir.

ekran-resmi-1436-04-04-4.31.56-pm.png

MUSTAFA ELİTAŞ NE DEMİŞTİ?

AK Parti Milletvekilleri Şamil Tayyar ve Mehmet Metiner'in firelere ilişkin yaptığı açıklamalarının hatırlatılması üzerine Elitaş, yapılan bu iki açıklamanın haddi aşan bir açıklama olduğunu söyledi.

Milletvekillerine demokrasiye yaptıkları katkılardan dolayı teşekkür ettiğini belirten Elitaş, milletvekillerinin hangi yönde oy kullandıklarını araştırmanın ise millete haksızlık ve saygısızlık olacağını ifade etti. "İki arkadaş haddi aşan açıklama yapmıştır. Grubumuzu bağlamıyor" diye konuştu.

ŞAMİL TAYYAR NE DEMİŞTİ?

TBMM'de yapılan dört eski Bakan için Yüce Divan oturumunda Zafer Çağlayan oylaması ile AK Parti'de ortaya çıkan fire çarpıcı tepkilere konu oldu. AK Parti'nin Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, Beyaz TV'de hükümetin verdiği fire için ağır yorumlarda bulunarak "İçimizdeki hainlerdir bunlar" dedi.

Oylamada AK Parti'nin 38 fire verdiğini kaydeden Tayyar bunun yüksek bir rakam olduğunu ve beklentileri aştığını söyledi. Oylamada ret oyu vermeyen AK Partili vekiller için "İçimizdeki ihanet şebekesi Erdoğan'a operasyon yapmıştır" iddiasında bulunan Tayyar "Amaçlarına ulaşamadılar ama bir siyasi operasyona kalkıştılar" dedi. Tayyar, ret oyu vermeyen vekillerin kim olduklarının 48 içinde belirleneceğini ve Parti içinde bir temizlik zamanı geldiğini söyledi.

İşte Tayyar'ın canlı yayındaki değerlendirmeleri:

İÇİMİZDEKİ HAİNLER ERDOĞAN'A OPERASYON YAPTILAR!

Yüce Divan oylamasında 38 fire var AK Parti'de. Bu beklentinin üstünde bir rakam. 3-5 olsa tamam ama bu kabul edilemez bir rakam. İçimizdeki hainlerdir bunlar. Bu bir vicdan muhasebesi değil Recep Tayyip Erdoğan'a operasyondur. İçimizdeki ihanet şebekesi Erdoğan'a operasyon yapmıştır. Amaçlarına ulaşamadılar ama bir siyasi operasyona kalkıştılar.

UMARIM BU AKÇAKLIĞI YAPANLARIN YÜZÜ KIZARMIŞTIR

Bugünkü tablo bu sürecin hükümete bir darbe operasyonu olduğunu çok açık bir şekilde gösterdi. Red oyları 276 olan güven oyunun altında kaldığı için yükselen "hükümet istifa" sloganları bu siyasi operasyonun ispatıdır. Bu alçaklığı yapanların yüzleri kızarmıştır diye umut ediyorum. 17-25 Aralık operasyonlarının bir darbe olduğu muhalefetin bu oylamadan sonra attığı sloganlar ile ispatlanmıştır.

KİM OLDUKLARI 48 SAAT İÇİNDE TEYİT EDİLECEKTİR!

Elbette Parti yönetimi bu tabloyu değerlendirecek ve gerekeni yapacaktır. Önümüzdeki dönemde çok ciddi bir ayıklanma ve temizlenmeye ihtiyaç olduğu görülüyor. Yeni Türkiye'yi anlamayan insanlar olduğu görülüyor. 48 saat için bu kişilerin kimler olduğu teyit edilir. Bunun yolları ve yöntemleri vardır. Eğer AK Parti 2023 vizyonunu yakalayacaksa bu hainlerden arınmalı, yoksa işimiz çok zor diye düşünüyorum.