BIST 9.916
DOLAR 32,47
EURO 34,87
ALTIN 2.432,22
HABER /  GÜNCEL

İşte Kral Abdullah için inmeyen tek bayrak...

Kral Abdullah'ın vefatı nedeniyle 1 günlük yas ilan edilen Türkiye'de, İstanbul Başkonsolosluğu'ndaki Suudi bayrağı hariç tüm bayraklar yarıya indirildi.

Abone ol

Suudi Arabistan Kralı Abdullah bin Abdülaziz el-Suud'un vefatı ve cenazesinin defnedilmesinin ardından Türkiye'de bugün için bir günlük yas ilan edilmişti; ardından bayraklar bir günlüğüne yarıya indirildi.

TÜRK BAYRAKLARI YARIYA İNDİRİLDİ TEK BİR BAYRAK İNDİRİLMEDİ

Suudi Arabistan'da Vahabi geleneğine göre milli yas ilan edilemediği ve Suudi bayrağı üzerinde Kelime-i Şehadet yazısı nedeniyle Levent'teki Suudi Arabistan Krallığı İstanbul Başkonsolosluğu'nda bulunan Suudi bayrağı yarıya indirilmedi.

suudi-kral-oldu-bayraklar-yariya-indi1.jpg

Dün akşam saatlerinde Başbakanlık Basın Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamada, "Suudi Arabistan Kralı Abdullah bin Abdulaziz el-Suud'un vefatı sebebiyle 24 Ocak'ta bir günlük milli yas ilan edilmiştir. Bu vesile ile merhum Kral Majesteleri Abdullah bin Abdulaziz el-Suud'a Yüce Allah'tan rahmet diliyor, kardeş Suudi Arabistan halkı ile Arap ve İslam Alemi'ne taziyelerimizi iletiyoruz" ifadelerine yer verildi.

suudi-kral-oldu-bayraklar-yariya-indi2.jpg