BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

İtalya 'terörle mücadele' yasalarını sıkılaştırıyor

Fransa'nın başketi Paris'teki saldırıların ardından Avrupa genelinde güvenlik kaygısı yaşanırken, İtalya 'terörle mücadele' yasalarını sıkılaştırmaya hazırlanıyor.

Abone ol

Fransa'nın başketi Paris'teki saldırıların ardından Avrupa genelinde güvenlik kaygısı yaşanırken, İtalya 'terörle mücadele' yasalarını sıkılaştırmaya hazırlanıyor.

Hükümetin hazırladığı yeni terörle mücadele tasarısı, gizli servis ajanlarının "köstebek" olarak cezaevlerine girip istihbarat toplamasını öngörüyor.

Cezaevlerinin radikal İslamcıların destekçi toplama mekanı haline geldiği şüphesiyle, istihbarat görevlilerinin buralarda gizli görevlere yollanması planlanıyor.

İtalya'da istihbarat ajanlarının görev için cezaevlerine girmesi 2007'de yasaklanmıştı.

Ancak Paris saldırılarının ardından hazırlanan yeni terörle mücadele tasarısı güvenlik önlemlerini artırmak amacıyla bu uygulamaya yeniden başvurulmasını da içeriyor.


Bakanlar kurulunda görüşülecek olan tasarıda ayrıca, terör şüphelilerinin pasaportlarına el konulması, yurtdışına savaşmak amacıyla gidenlerin 10 yıla kadar hapisle cezalandırılması öngörülüyor.

Cihat yanlılarının internet ortamında da daha yakından takip edilmesi planlanıyor. Ulusal bir terörle mücadele komitesi kurulması da öneriler arasında yer alıyor.


Paris'teki saldırıların ardından İtalya ve başkent Roma toprakları içinde bulunan Vatikan'da güvenlik önlemleri gözle görülür ölçüde artırılmıştı. Polis memurları sendikası ve istihbarat servisi, yeni güvenlik önlemlerini karşılayabilmek için kaynak artırımına ihtiyaç duyulduğunu belirtmişti.