BIST 9.909
DOLAR 32,47
EURO 34,70
ALTIN 2.436,92
HABER /  MEDYA

Salih Tuna'dan Cemaat'e ilginç mesaj!

Zaman yazarları A. Turan Alkan ve İhsan Dağı'yı türban tartışması üzerinden eleştiren Salih Tuna ODTÜ olarları ile bu kez hedefte Erdoğan değil Cemaat'in olduğunu iddia etti.

Abone ol

GAZETECİLER.COM
ODTÜ'de yaşanan olayları köşesine taşıyan Yeni Şafak yazarı Salih Tuna, laik çevrelerin türbana bakışını sorgularken Gülen Cemaati ve Zaman gazetesi yazarları Ahmet Turan Alkan ve İhsan Dağı'ya ilginç mesajlar

Pınar Altuğ'dan Ayşe Kulin'e Serra Yılmaz'dan Ayşe Arman'a dek bir çok ismini türban konulu eski açıklamalarını hatırlatan Salih Tuna ODTÜ olayları ile ortaya çıkan resmin bütün bunların bir sonucu olduğunu yazdı. Zaman yazarları Ahmet Turan Alkan ve İhsan Dağı'yı türbana sahip çıkmamakla eleştiren Salih Tuna bu kez hedefte Erdoğan değil Cemaat'in olduğunu savundu ve "Başörtüsüne saygısızlık yaptığınız her yerde hepimiz 'cemaatçiyiz.'" dedi.

İşte Tuna'nın yazısındaki ilgili bölüm:

Gezi olayları sırasında, İhsan Dağı kardeşim 'çoğulcu – çoğunlukcu' muhabbetinden veya 'demokrasi sandıktan ibaret değildir' diskurundan başını kaldırıp da mahut şiddeti şöyle bir teşrih masasına yatırmadı.

Ahmet Turan Alkan abimiz de Başbakan'ın üslubuna kafayı taktığının binde biri kadar bu edebsizliğe dönüp bakmadı.

Hülasa, en hafif ifadeyle, 'Erdoğan da çok gıcıklık yapıyor' demeye getirildi.

İmdi, ODTÜ'de başörtülülere yapılan faşizan muamele hakkında 'Yok öyle bir şey; Gezi ruhu öyle şeyler yapmaz' diyemiyorlar tabii.

Çünkü başörtülülere terbiyesizlik yaparken suçüstü yakalandılar. Haliyle yapacakları tek şey vardı; 'orantısız zekalarını' çalıştırmak.

Çalıştırdılar:

Cemaat yurtlarına öğrenci topluyormuşlar da, onların yurtlarına fuhuş yuvası diyorlarmış da bilmem ne!

Argümanları da tastamam 'Gezizeka' mamülü: 'Baskı uygulanmıyor, ODTÜ'de birçok başörtülü var...'

Hey kurban olduğum Allah bu nasıl bir mantıktır: 'Başörtülülere baskı yapsaydık ODTÜ'de hiçbir başörtülü kalmazdı' mı demek istiyorlar?

'Kimliğini dermeyan eden Kürtlere zülmedilseydi, Türkiye'de milyonlarca Kürt olmazdı...' demek gibi bir şey bu!

Farkındaysanız, hedefe bu sefer Sayın Erdoğan'ı değil, 'Cemaati' koydular.

Beklentilieri şu:

Nasıl ki Gezi muhabbetinde 'Erdoğan da çok gıcıklık yapıyor' diyenler çıktı, şimdi de 'Cemaat çok gıcıklık yapıyor' diyenler çıksın.

Boşuna beklemesinler.

Başörtüsüne saygısızlık yaptığınız her yerde hepimiz 'cemaatçiyiz.'

Yazının tamamı için