BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,93
ALTIN 2.435,24
HABER /  RAMAZAN

Sahurda su içip yatmayın!

Ramazan'da oruç tutacak olanlar buna bakın! Eğer kilo almak istemiyorsanız dikkat etmeniz gerekenler.

Abone ol

Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Obezite, Diyabet ve Metabolik Hastalıklar Daire Başkanlığı ‘Ramazan ayında beslenme’ kapsamında vatandaşlara 11 maddelik tavsiye listesi hazırladı.

Bakanlık, sahura kalkılmamasının ya da sahurda sadece su içilmesinin sağlık açısından zararlı olduğunu vurgulayarak, “Bu beslenme tarzı yaklaşık 16-17 saat olan açlığı, ortalama 20 saate çıkarır. Bu da açlık kan şekerinin daha erken saatlerde düşmesine ve buna bağlı olarak günün daha verimsiz geçmesine neden olur.” dedi.

BU KİLO ALDIRIR

Bakanlık, gün içerisinde aşırı acıkma problemi olanların sahurda midenin boşalma süresini uzatan ve acıkmayı geciktiren mercimek, bulgur pilavı gibi yemekleri tüketmesi tavsiyesinde de bulundu ve ekledi:

*“Sahur öğünü, ağır yemeklerden oluşursa gece metabolizma hızı düştüğü için yemeklerin yağa dönüşme hızı ve kilo alma riski artmaktadır. Bu nedenle sahura mutlaka kalkılmalı ve sahur yemeğinde süt, yoğurt, peynir, yumurta gibi besinlerden oluşan hafif bir kahvaltı yapılmalı ya da çorba, sebze ve zeytinyağlı yemeklerden oluşan bir öğün tercih edilmelidir.”