BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  EMLAK

Güneşli'deki konut satışlarına hız verildi

Saray Grup tarafından Güneşli’de 60 milyon Euro’luk yatırımla hayata geçirilen Greenist projesinde 174 dairenin 58 tanesi satıldı

Abone ol

Projede satış rakamlarından memnun olduklarını ifade eden Saray Grup Yönetim Kurulu Üyesi Talin Saraylı Dikici, "Arazi kendimize ait olduğu ve kendi finansmanımızla projeyi hayata geçirdiğimiz için, bitmeye yakın dairelerimizi satmayı tercih ettik" dedi. Kaba inşaatının Ağustos ayında tamamlanacağı projenin, yüzde 40'ı tamamlanmış durumda. Projeye tekstilciler, orta düzey yöneticilerin talep gösterdiğini anlatan Dikici, "Bugüne kadar satışlarımızdan 50 milyon TL ciro elde ettik" dedi. Projenin içerisindeki otel bloğunun işletmesini 20 yıllığına Hilton Garden Inn'e kiraladıklarını anlatan Dikici, 216 odalık otelin 2014 Mart ayında hayata geçeceğini söyledi.

Teraslar dahil değil

Projede 1+1'den 5+1'e kadar çeşitli büyüklüklerde Daire tipleri bulunuyor. Mimari özellik olarak her dairenin kendine özel terası veya balkonu bulunuyor. Çoğu projede teras ve balkonların metrekarelere dahil edildiğini söyleyen Dikici, "Projemizdeki teraslar birebir metrekareye dahil değil, onları şerefiyeye yansıttık" dedi. 20 dönümlük alana kurulan 174 dairenin test edilip, iskânı alındıktan sonra müşterilere teslim edilmesi planlanılıyor. Projede ayrıca 1500 metrekare kapalı, 1300 metrekare açık sosyal tesis yer alıyor. Açık ve kapalı havuzun yanı sıra, tamamen çocuk boylarına göre tasarlanmış havuzlar da bulunuyor. Projenin teslim tarihi ise Haziran 2014 olarak belirlendi.

Beylikdüzü’ne yeni proje

Güneşli bölgesindeki yatırımlarından memnun olduklarını ifade eden Dikici, "Kendi arazilerimizin üzerine proje geliştirdiğimiz için sırada Beylikdüzü arazimiz bulunuyor. E-5'e paralel bu arazimizin büyüklüğü 20 dönüm. Proje çalışmaları tamamlanır tamamlanmaz lanse edeceğiz" dedi.