BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

Şahin'in inadı Kamer Genç'i çıldırttı!

Meclis'in tek kişilik muhalefeti dün akşam yine tartışma yarattı. Usul tartışması resmen düelloya döndü!

Abone ol

İNTERNETHABER- TBMM Genel Kurulunda, Anayasa değişikliği teklifinin 8. maddesinin görüşülmelerinde dün gece Kamer Genç gerginliği yaşandı. Meclis Başkanı Şahin'e yönelik eleştirileri nedeniyle kınama cezası alan Kamer Genç, savunma yapması için yeniden söz istemesi tartışmalara neden oldu.

Anayasa'nın, ''Siyasi Partilerin Uyacakları Esaslar'' başlıklı 69. maddesi  görüşmelerde dün gece Meclis Başkanı Mehmet Ali Şahin ile Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç arasında söz düellosu yaşandı. Meclis Başkanı Şahin, ''Söz alma şeklinin İçtüzükte yer aldığını, bunun dışında söz veremeyeceğini'' belirterek, Genç'in talebini kabul etmedi. Şahin, Kamer Genç'i ısrar etmesi üzerine yerine oturmaya davet etti. Genç'in ayakta konuşmasını sürdürmesi üzerine Meclis Başkanı Şahin, söz talebinde ısrar eden ve kürsüdeki milletvekilinin konuşmasını engelleyen Genç'e, İçtüzük hükümlerini uyguladı ve ''çalışma düzenini bozduğu'' gerekçesiyle uyarı cezası verdi. Ceza üzerine savunma isteyen Kamer Genç uzun süre konuşturulmayınca, kürsüye kadar yürüdü söz istedi.

ŞAHİN'DEN HAKARET ETME UYARISI

Mehmet Ali Şahin, Kamer Genç'e verdiği uyarı cezasıyla ilgili iç tüzük gereği vermesi gereken savunmayı, taktir yetkisini kullanarak oturum sonuna bırakması yeni bir tartışma yarattı. Oylamaya kadar defalarca söz isteyen Genç'in bu çabaları Şahin tarafından da engellenince iki taraf arasında sık sık söz düellosu yaşanmasına neden oldu.

GENÇ ÜÇ SAAT SONRA KÜRSÜDE

Verilen uyarı cezasının ardından yaklaşık 3 saat sonra oturumun sonunda kürsüye gelen Genç, Meclis Başkanı Mehmet Ali Şahin'i resmen topa tuttu!

İşte Genç'in olay yaratan o sözleri;

Sayın milletvekilleri ben burada bir usulsüzlük nedeniyle söz istedim. Başka hiçbirşey söylemedim. Fakat tabi ben bağımsız bir milletvekiliyim, bileğimin hakkıyla gelmişim. Mehmet Ali Bey'i öteden beri tanıyorum, Tayyip Bey'in gözüne girmek için bana uyarı cezası verdi.

Şimdi olay, bu benim Mehmet Ali Bey ile aramızda öteden beri bir dava var. Bana dava açtı, sürekli kaybetti; ancak ben bu parayı yiyeceğim dedi ancak yiyemedi. Son cezayı veren hakim kim? Şimdi Adelet Bakanı müsteşarı.

"BENİ TAHRİK EDİYOR, HAKARET EDEYİM DİYE"

Şurada Allah rızası için oylama gizli oylama oluyor mu? Zorla milletvekillerinin kollarına girip getiriyorlar. Böyle gizli oylama olur mu? Bütün mesele beni tahrik ediyor, hakaret edeyim ve bana uyarı cezası versin ardından da Meclis'e sokmayacak. Sen beni buraya alsan ne almasan ne!

Ben aslında buradan Mehmet Ali Bey'den söz almamam gerekiyor du Tayyip Bey'den istemem gerekiyordu.