BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Fuhuş operasyonunda 27 gözaltı

Müşteri kılığına giren ekipler, Aksaray'daki bir eğlence merkezine baskın yaptı. Fuhuş yapan 26 kadın ve işletmeci gözaltında.

Abone ol

Yabancılar Şube Müdürlüğü ekiplerininin Fatih'te bir eğlence merkezine yaptığı operasyonda, 26 yabancı uyruklu kadın ile eğlence merkezinin işletme müdürü gözaltına alındı. Yabancı uyruklu kadınların İstanbul Lepra Deri ve Zührevi Hastalıklar Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra haklarında yasal işlem yapılacağı belirtildi.

çalıştırılan yabancı uyruklu kadınlara fuhuş yaptırıldığını tespit etti. İhbarları da değerlendiren polis ekipleri, önceden tespit edilen adrese saat 02.00 sıralarında baskın yaptı.

Operasyonda eğlence merkezinde bulunan çoğu eski doğu bloku ülkesi vatandaşı çok sayıda yabancı uyruklu kadın gözaltına alındı. Eğlence merkezi ve üst katındaki otelin işletmecisi de gözaltına alınarak polis merkezine götürüldü. Eğlence merkezi ile otelin bağlantılı çalıştığı ve içeriden otele doğrudan geçiş olduğu belirlendi.

Baskın yapılan yerden çıkartılan kadınlardan bazıları yüzlerini saklamaya çalıştı. Bazı kadınların ise rahat davranışları dikkat çekti. Polis minibüsülerine bindirilen 26 kadın, Kumkapı'daki Yabancılar Şube Müdürlüğü Misafirhanesi'ne götürüldü. Kadınlar, buradaki kimlik ve pasaport kontrollerinin ardından sağlık kontrolü için İstanbul Lepra Deri ve Zührevi Hastalıklar Hastanesi'ne sevk edildi.

Yapılan incelemelerin ardından, yabancı uyruklu kadınlardan yasal mevzuata uymayanların sınırdışı edileceği belirtildi. Yabancılar Şube Müdürlüğü ekiplerinin bu yöndeki çalışmalarının devam edeceği bildirildi.