BIST 9.882
DOLAR 32,58
EURO 35,01
ALTIN 2.463,03
HABER /  GÜNCEL

Sağlık Sen’den 112 çalışanlarına müjde!

Sağlık Sen’den yapılan açıklamaya göre, kaskosuz ambulans dönemi sona eriyor. 112 personeline yemek parası ve yeni kıyafetler geliyor. Kalite standartlarının altındaki 112 merkezleri yeniden inşa ediliyor.

Abone ol

Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, Sağlık Bakanlığı Acil Hizmetler Genel Müdürü Osman Nacar’la yaptığı görüşme sonrası, 112 çalışanlarına müjdeyi verdi. Memiş, Bakanlıkla gerçekleştirdikleri kurum idari kurul toplantısında alınan kararlar çerçevesinde, 112 çalışanlarının beklediği önemli düzenlemelerin hayata geçirileceğini söyledi.

Ambulanslara kasko yapılması kararını çok önemli bir gelişme olarak değerlendiren Memiş, kazaların maddi manevi yükünün çalışana yüklendiği dönemin sona ereceğini bildirdi. Memiş, ambulans çalışanlarına kasko sözleşmesi kapsamında 300 bin TL’lik hayat sigortası yapılacağını da duyurdu.

Sağlık-Sen Başkanı Metin Memiş, çalışma koşulları nedeniyle yemek hakkını kullanamayan 112 çalışanlarına yemek ücretinin nakden ödeneceğini, kıyafetlerin yenilenmesi ve her yıl düzenli şekilde çalışanlara dağıtılması konusunda da mutabakat sağlandığını aktardı.

Merdiven altı tabir edilen kalite standartlarının altında 112 istasyonlarının bulunduğunu hatırlatan Memiş, bütün 112 istasyonlarının ve komuta merkezlerinin kalite standartlarına uygun hale getirileceği bilgisini de paylaştı.