BIST 9.889
DOLAR 32,53
EURO 34,94
ALTIN 2.455,83

Safranbolu'da bir lokum konak

Turizmin google'u Alper Tekbaş, Safranbolu'nun sevimli kapılarını İnternethaber okuyucularına açıyor...

Sizin için bu hafta bastım Safranbolu'ya geldim.. Türk misafirperverliğinin ve korunmuş kent tarihi ve bilincinin Unesco tarafından da dünya miras listesine alındığı örnek ve öncü Safranbolu'da yer alan lokum gibi bir konağı sizin için mercek altına aldım..

Safranbolu yılın oniki ayı yerli ve yabancı birçok misafire ev sahipliği yapıyor. Bazı kentler vardır ne kadar anlatılsa ne kadar yazılsa onu yaşamadan hep bir eksik kalır.

İşte o kentlerden biriside Safranbolu…

 

Bu hafta   Safranbolu da  Safranbolu’nun tarihi çarşı meydanında 1795’ten beri heybetli duruşunu kaybetmemiş olan  15.09.2009 tarihinde 12 adet standart oda 4 adet baş oda, 1 adet taş oda ve 1 adet balayı suitiyle birlikte toplam 18 oda, ve 42 yatak kapasitesiyle Türk turiziminin hizmetine girmiş bir butik oteli sizlerle paylaşacağım.

 

Lokum efsanesi lokum tadında bir konakla devam ediyor…

Yedi kuşak Safranbolulu özel bir aile olan Hidayet, Ali, Erdinç Sezer Ailesi dededen babaya babadan oğul’a süren atalarına ve yaptıkları işe saygı prensibiyle hayata bakan ve bu kültürü yaşatarak bir örnek olmuş bir ailenin tamamen kendi imkanlarıyla geçmişe saygı bugüne paylaşım yarına miras bir konağın öyküsü sizlere bahsettiğim

 

İmren Butik Lokum Konak

 

Safanbolu’da İmren Lokum yiyelim tatlı konuşalım ve imren lokum konakta kalalım…Nedenmi?

 

360 derece Safranbolu


 

Hangi açıdan bakarsanız bakın tüm Safranbolu’ya hakim çevreye ,komşuya ve  doğaya saygılı bir Safranbolu gelenekseli yaşamak için doğru adrestesiniz.

Konakta atalara saygı ve onları ölümsüzleştirmenin en güzel şekli en güzel hali yaşatılmış.

 

Aile büyüklerinin isimleri odalara verilmiş ve siyah beyaz fotoğraflar adeta yaşayan bir tarih olmuş.

 

Eski Safranbolu çarşı meydanındaki konumu ve verdiği hizmet kalitesiyle Safranbolu’nun doya doya tadını çıkarmak isteyenler için doğru bir tercih olacaktır.

Restoran’ı barı ve havuzlu dinlenme salonu ile tarzında Safranbolu’nun en büyüğü olmayı başarmış..

Restaurant'ın özellikleri

Safranbolu evinin otantik yapısı içinde nezih bir ortamda leziz yemekler yemek isterseniz Lokum Konak tam size göre. 60 kişi kapasiteli kapalı  A La carte restaurant’ı ve bahçesi Safranbolu mutfağının eşsiz lezzetlerini buluşturduğu gibi modern kent mutfağınıda  deneyimli servis personeli ile sizlere sunmaktadır.

 

 
Safranbolu’ya haz geleneksel tavan süslemeleri, İşlemeli ahşap dolaplar, Cam önlerinde panoramik Safranbolu manzaralı sedirler, Şömine, Işığı engelleyen kara kapaklı geleneksel Safranbolu pencereleri, Gaz lambalı duvar aydınlatmaları,Banyo ve tuvalet, Duşa kabin, 24 saat sıcak su, Fön makinesi, Dış hat aramalı telefon, LCD televizyon, Kablosuz internet, Kapalı sistem dijital uydu sistemi, Mini bar, Güvenliğiniz için Yangın söndürme sistemi ve Duman detektörleri, Kaloriferli ısınma sistemi, Odalarda lokum ikramı, Sabah ücretsiz gazete, Uyandırma ve 24 saat oda servisi.


Genel Mekanlar

Lokum konak’ da Türk kahvenizi bakır fincanlarda çikolatalı lokum ikramı ile birlikte havuzlu dinlenme salonunda geleneksel yaşantının bir parçası olan sedirlerinde dinlenerek alabilirsiniz .Akşamları ise şöminesi ve taş duvarları ile ailenizle ve sevdiklerinizle beraber eğlenceli dakikalar geçirerek sohbet edebileceğiniz 25 kişilik lokum bar zamanı keyifli kılmak için iyi bir alternatif olacaktır

Safranbolu’da suyla gelen kültür geleneksel Türk mimarisinin dünya ya açılan penceresi olan Safranbolu’muzda konağının huzuru lokumunun tadı Anadolu insanımızın sımsıcacık kalbi olmuştur.

Yepyeni bir tatil yazısında görüşmek üzere…

İŞTE SAFRANBOLU'DAN O KARELER

Safranbolu'dan genel bir görünüm...



Safranbolu evleri betonlaşan dünyamızda ayakta kalabilen nadir kültür miraslarımızdan biri...

Safranbolu eski tarihi çarşısı yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı oluyor...



Safranbolu'ya ismini veren ünlü safran çiçeği tarihte Kleopatra'dan kraliyet ailelerine varana kadar  parfümden yemeğe, boyadan ilaca kadar vazgeçilmez bir bitki olmuş... Dünyaca ünlü parfüm virtiözleri safranı marka değeri taşıyan ürünlerinde ana madde olarak kullanmışlar. Safranbolululu Cem Kuş, Safran Çiçeği isimli dükanında bu nadide bitkiyi çok yönlü çeşitleriyle turistlerin beğenisine sunuyor.

Safranbolu konaklarının vazgeçilmez karakteristiği olan havuz başında sohbetin tadına doyum olmuyor... Hele de bir Türk kahvesi varsa demeyin keyfinize... Yanında lokumu sakın ihmal etmeyin...






Safranbolu'nun nazar bonucuğu olan İmren Lokum Konağı'nı söze dökmeye gerek var mı?

Safranbolu'nun Diyojen'i Aytekin Kuş, ömrünü Safranbolu'ya adamış, tarihi ilçenin tanıtımı için sokaktaki vatandaştan Cumhurbaşkanı'na kadar 7'den 70'e herkesin hafızasına Safranbolu'yu kazımış bir kimlik...