BIST 9.916
DOLAR 32,45
EURO 34,74
ALTIN 2.439,48
HABER /  GÜNCEL

Sabah cemaatin bankamatik imamını yazdı

Gülen cemaatinin bölge bölge il imamlarını deşifre eden Sabah gazetesi, bugünkü haberinde çarpıcı bir iddiaya yer verdi.

Abone ol

Sabah gazetesinin haberine göre, Osmaniye imamı Enver Şorbacı, bir yıl süreyle memuriyetteki işine hiç uğramadan bankamatikten maaşını çekti.

Her gün bir bölgenin cemaat il imamlarını özgeçmişeri ve fotoğraflarıyla birlikte vermeye devam eden Sabah gazetesi, bugün de Akdeniz bölgesinin imamlarını detaylı bir şekile kamuoyu ile paylaştı.

Cemaatin 17 Aralık opeasyonundan sonra "Haram yemedik" sloganını dillerinden düşürmediği yazılan haberde, Osmaniye imamı olduğu iddia edilen isimle ilgili şu ifadelere yer verildi: 

OKULDAKİ DERSLERE HİÇ GİRMEDİ

"Hatay Yayladağlı, Şorbacı 40 yaşında. Daha önce, Yozgat ve Mersin'de Paralel Devlet Yapılanması (PDY) adına faaliyet yürüttü. Aslında, din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni. 2011'de, Osmaniye Mevlüt Aydoğan İlköğretim Okulu'nda görev yapıyordu. 2011'in eylül ayında, Osmaniye Eğitim Müdürlüğü AR-GE departmanında görevlendirildi. Ona bu ballı görevi, Paralel örgütün bürokrasideki adamları ayarlamıştı. Elde ettiği bu rahat çalışma ortamından faydalanarak, okuldaki görevini bırakıp, tüm zamanını PDY'nin faaliyetlerine ayırmaya başladı. Örgütün yurtiçi ve dışı faaliyetleriyle meşgul oluyordu. Tam bir yıl boyunca devlet okulundaki derslere hiç girmedi. Ancak her ay düzenli olarak bankamatiğe gidip maaşını aldı.

2013'TE MEMURLUKTAN EL ÇEKTİRİLMİŞ

Osmaniye, Enver Hoca'nın birileri tarafından korunup kollandığı dedikodusuyla çalkalanıyordu. İddialar Ankara'ya, TBMM'ye kadar gitti. MHP Osmaniye Milletvekili, Meclis'e bir önerge vererek, "Bu öğretmeni kim niye kolluyor" diye sordu. Nihayet Enver Şorbacı hakkında soruşturma açıldı. İş bilen öğretmenimiz Enver Şorbacı, 2013'te, öğretmenlikten ve devlet memurluğundan el çektirildi. Şu an PDY'nin Osmaniye imamı olan Şorbacı, Osmaniye'de Lotus Yemek Hizmetleri Sanayi ve Ticaret AŞ'de bordrolu olarak çalışıyor görünüyor."

imam.20150123093302.jpg