BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,90
ALTIN 2.434,19
HABER /  GÜNCEL

En kritik davalara artık yeni daire bakacak

Balyoz, Askeri Casusluk, Şike, Hrant Dink, Hizbullah gibi kritik davalara bakan Yargıtay 9. dairenin davalarına artık 16. ceza dairesi bakacak.

Abone ol

Yargıtay 9’uncu Dairesi, Balyoz, Askeri Casusluk, Şike, Hrant Dink, Hizbullah, Hizbutahrir, Sarp Kuray davalarına bakmıştı... Son olarak da, Hanefi Avcı’nın Devrimci Karargah Örgütü üyesi olduğuna ilişkin mahkeme kararının onanması da yine 9. Daire’deydi.

Ancak dün Resmi Gazete’de yayınlanan bir kararla, Yargıtay’ın ‘efsane’ dairesinin görev alanı tümden değişti. Yargıtay ceza ve hukuk dairelerinin iş bölümüne ilişkin kararla, 9. Dairenin baktığı alanlar, 16. Ceza Dairesine devredildi.

Aynı kararda, bundan böyle 9. Dairenin bakacağı alanlar da belirlendi... Daire artık, ‘Bozulmuş ilaç ticareti’, ‘Uyuşturucu, bulaşıcı hastalıklara ilişkin tedbirlere aykırı davranma’, ‘Usulsüz ölü gömme’ gibi davalara bakacak.

Yargıtay ceza ve hukuk dairelerinin iş bölümüne ilişkin karar Resmi Gazete’de yayımlandı. Daha önce örgütlü suçlara bakan Yargıtay 9. Ceza Dairesinin işleri 16. Ceza Dairesine verildi. Kararla kamuoyunun takip ettiği 12 Eylül, Ergenekon, 28 Şubat gibi davaların temyiz incelemesini 16. Daire yapacak. İş bölümü kararı, 10 gün sonra uygulanmaya başlayacak.