BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.442,01
HABER /  DÜNYA

Rusya’nın katliam yorumu

Rusya, Suriye’de bin 300 kişinin hayatını kaybettiği kimsayal saldırıya ilişkin "planlı bir provokasyon" yorumunda bulundu. <br/>Rusya Dış...

Abone ol

Rusya, Suriye’de bin 300 kişinin hayatını kaybettiği kimsayal saldırıya ilişkin "planlı bir provokasyon" yorumunda bulundu.
Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Alexander Lukaşeviç yaptığı açıklamada, kimyasal saldırı haberlerinin tam da BM kimyasal silah müfettişlerini Suriye’ye geldiği sırada ortaya atıldığını belirterek, "Bu, daha önceden planlanmış bir provokasyonla karşı karşıya olduğumuzu akıllara getiriyor" ifadelerini kullandı.
Lukaşeviç, kimsayal saldırı iddiasının, bir yerlerden emir alınmış gibi taraflı bölgesel medya tarafından aynı anda yayınlanmasının dikkat çekici olduğunu dile getirdi.
Rus sözcü, daha önce de medyada bu tür haberlerin yayınlandığını ancak bunların asılsız çıktığını ileri sürerek, iddiaların tarafsız ve profesyonel bir ekip tarafından araştırılması çağrısında bulundu.
Dün başkent Şam’ın, muhaliflerin güçlü bir varlık gösterdiği Ayn Tarma, Zamalka ve Cobar bölgelerinde, bin 300 kişi zehirlenerek hayatını kaybetmişti. Muhaliflerin, zehirli gazlar kullanıldığını söylediği saldırı sonrası hayatını kaybedenlerin cesetleri ve hayata tutunmaya çalışanlara yapılan ilk yardım müdahaleleri sosyal paylaşım sitelerinde yer almıştı.
(İHA)