BIST 10.277
DOLAR 32,29
EURO 34,75
ALTIN 2.387,01
HABER /  DÜNYA

Irak'tan pes dedirten terör açıklaması

Yıllarca topraklarını PKK'ya açan ve hala kullandıran Irak'tan Türkiye'ye terörist suçlaması geldi!

Abone ol

Irak'taki temaslarını yürüten CHP lideri Kılıçdaroğlu'na, "Türkiye, Irak’a zarar veren teröristleri eğitiyor, elimizde belge var" denildi.

Kılıçdaroğlu 'nun Irak izlenimlerine göre Bağdat yönetiminden ilginç bir çıkış geldi. PKK terör örgütü ile ilgili herhangi bir adımı bulunmayan Bağdat yönetiminin Türkiye Irak'a zarar veren teröristleri eğitiyor, saklıyor söylemini dile getirmesi ilginç bulundu.

ANKARA'YA MESAJ VERDİ 

Taraf gazetesinde yer alan habere göre, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun kalabalık parti ve işadamları heyetiyle giriştiği dış politika atağının Bağdat ayağı; Türkiye dış politikasının, Ortadoğu’da yarattığı algının ters yüz olduğunun en net işaretiydi. En başta “Ortadoğu bizden sorulur” algısının... 2009’dan beri Bağdat’a “en geniş katılımlı” bu ziyaret vesilesiyle, Kılıçdaroğlu üzerinden Ankara’ya dikkat çekici mesajlar verildi.

KILIÇDAROĞLU İLE GÖRÜŞTÜ, İRAN'A GİTTİ 

Irak Başbakanı Nuri el Maliki , dün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu Irak meclisinde değişik mezheplerden vekillerinin bulunduğu bir ortamda kabul etti. Ardından İran’a gitmesi dikkat çekiciydi. Bir saat 15 dakikalık temasın flaş mesajı görüşmede bulunan Irak Meclisi Güvenlik ve Savunma Komisyonu’nun Başkanı Hasan Suneyd’den geldi. Görüşmeyi izleyen kaynaklara göre, Suneyd, el Kaide unsurlarını ima ederek, “Türkiye topraklarında Irak’a zarar veren teröristleri eğitiyor, saklıyor. Bunlarla ilgili elimizde belgeler var” dedi. Bunun üzerine Maliki’nin "Çok daha üstünde şeyler var" dediği öğrenildi. Görüşmeyi izleyen CHP kaynakları da bu ithamın gündeme taşındığını, "Türkiye’nin Irak’a müdahalelerini ispatlayacak elimizde belgeler bilgiler var dediler" sözleriyle doğruladı.