BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Reza Zarrab'ın nerede olduğu ortaya çıktı

ABD'deki yargılandığı davada işbirlikçi olan İran asıllı Türk işadamı Reza Zarrab'ın nerede olduğu merak konusuydu. Zarrab'ın hala cezaevinde olduğu ortaya çıktı.

Abone ol

Günlerdir Türkiye'nin gündeminden düşmeyen ABD'deki Reza Zarrab davasında flaş gelişmeler yaşandı. İtirafçı olduğu kesinleşen Zarrab'ın artık sanık olmadığı, tutuklu yargılanan Halk Bankası Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla aleyhinde konuşacağını savcı açıkladı. Dünkü duruşmadan sonra dikkat çekici bir bilgi daha ortaya çıktı. Zarrab halen cezaevinde ABD Kolluk Kuvvetleri’nin gözetimi altında.

Kasım ayının başında avukatları Reza Zarrab'tan haber alamadıklarını belirtmiş, Türkiye ABD'ye Zarrab'ın hayatından endişe duyulduğuna ilişkin bir nota vermişti. Kayıplara karışan Zarrab'ın itirafçı olmuş olabileceği ifade edilirken, nerede olduğu konusunda birçok iddia gündeme geldi. ABD'den yapılan açıklamada Zarrab'ın hala federal bir hapishanede tutuklu olduğu ifade edilmişti. 

ZARRAB KELEPÇELİ Mİ GETİRİLECEK?

Dünkü duruşma sonrasında Zarrab’ın halen cezaevinde ABD Kolluk Kuvvetleri’nin (US Marshalls) gözetimi altında olduğu ortaya çıktı. Savcı Yardımcı Sid Kamaraju; duruşmanın ardından Hakim Richard Berman’a;  Zarrab’ın duruşmaya nasıl getirileceğini öğrenmek istediğini, Kolluk Kuvvetleri tarafından mahkemedeki hücre bloğundan çıkarıldıktan sonra jüri önünden kelepçeli olarak mı geçirileceğini sordu.

HAKİM CEVABI DUYULMADI

Ayrıca, çapraz ifadesini alırken kendisini zaman zaman sandalyeden kaldırıp suç şemasının gösterildiği sunumun önüne gelip sorulara cevap vermesini istediklerini söyledi. Ayrıca, Zarrab’ı sabah oturumunun sonu ya da öğleden sonraki oturumun başında kürsüye çıkarmayı planladıklarını, ayrıca sorgulamanın cuma gününe kadar sürebileceğini kaydetti. Jüri salondan ayrıldıktan sonra gerçekleşen bu diyalogta Berman’ın sözleri duyulmadı.

Reza Zarrab kadın istemiş Ebru Gündeş'i boşatacak ifşa!

Reza Zarrab itirafçı oldu davanın adı değişti