BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  DÜNYA

Putin'in sır gibi sakladığı kızı Katerina Tikhonova kimdir

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in yıllardır sır gibi sakladığı kızının Katerina Tikhonova olduğu kesinleşti. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in kızı 31 yaşındaki Katerina Tikhonova kimdir? Detaylar haberimizde.

Abone ol

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, yıllardır bir kızı daha olduğu ama herkesten sakladığı söyleniyordu. Daha önce ortaya atılan isimler hakkında hiçbir açıklama yapılmamıştı, ta ki bugüne kadar. Putin'in kızının Katerina Tikhonova olduğu kesinleşti. Peki Putin'in kızı Katerina Tikhonova kimdir? 

Sonunda Putin'in sır gibi sakladığı kızı Katerine Tikhonova ortaya çıktı. Neden sakladığı pek bilinmez ancak Putin'in kızı o kadar da sakin hayat yaşayan biri değilmiş. 31 yaşındaki Katerina Tikhonova (Putin) uzun zamandır Tikhonova soyadını kullanıyor.

31 Ağustos 1986 yılında Almanya'nın Dresden şehrinde doğan Tikhonova, St.Petersburg Devlet Üniversitesi mezunu. 2013 yılında Rus milyarder Kirill Shamalov ile evlenen Tikhonova, akrobası dansçısı.

BABALIK GİZEMİ

Dansçı meslektaşlarından biri, Putin'in 31 yaşında dansçı ve bilim insanı, Katerina Tikhonova isimli bir kızı olduğuna dair dolaşan söylentileri doğruladı.

Dünya Rock'n Roll Federasyonu'nda (WRRC) Hukuk İşlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Manfred Mohab, Reuters'a yaptığı açıklamada Tihonova'nın Putin'in kızı olduğunu bildiğini söyledi. "Tihonov'un Putin'in kızı olduğunu biliyor musunuz?" diye sorulması üzerine Mohab'ın, "Evet, onu tanıyorum, evet, tabii." diye yanıt verdiği, muhabirin soruyu yinelemesiyle Mohab'ın yine "Evet" yanıtını verdiği belirtildi.

Haber yayınlandıktan sonra Reuters'ı telefonla arayan Mohab'ın, "Putin'in kızı olup olmadığını doğrulayamam, onlarla ilgili hiçbir şey bilmiyorum" dediği belirtildi.

Neden daha önceki açıklamasında Tikhonova'nın Putin'in kızı olduğunu söylediği sorulduğunda ise, "İnan bana, anlamamı engelleyecek çok fazla ses vardı bu yüzden doğru anlayamadım, bu yüzden size doğru cevaplar verdiğimden emin olamadım" diyerek açıklamasını değiştirdiği iddia edildi.

2015 yılında Rus bir gazetecinin yaptığı, daha sonra ortadan kaldırılan 'Putin'in gizli kızı'na dair yapılan haberde de geçen isim Katerina Putin olarak belirtiliyordu. 

Kremlin ve Tikhonova'dan ise konuya ilişkin açıklama gelmedi.