BIST 9.916
DOLAR 32,47
EURO 34,79
ALTIN 2.443,05
HABER /  GÜNCEL

Reyhanlı katliamının faili belli oldu

Hatay Reyhanlı’da 51 kişinin öldüğü, 150’den fazla insanın da yaralandığı bombalı saldırıyla ilgili önemli bilgilere ulaşıldı.

Abone ol

İstihbarat birimleri, saldırı emrini Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’a yakın isimlerden olan Suriye İstihbarat Örgütü’nün üst düzey yöneticilerinden “Ethem” kod adlı generalin verdiğini saptadı.

Saldırının Türkiye ayağındaki organizasyonu yapan ve eylemin ardından Suriye’ye kaçtığı belirlenen Nasır E.’nin de El Muhaberat ajanı olduğu öne sürüldü.

Milliyet gazetesinden Sertaç Koç imzalı saldırının Türkiye ayağının organizasyonunu yapan ve eylemin ardından Suriye’ye kaçtığı tespit edilen Nasır E.’nin izini süren istihbarat birimleri, önemli bilgiler edindi. Nasır E.’nin El Muhaberat ajanı olduğu, çalışmalarını Suriye istihbaratının istekleri doğrultusunda Hatay ve civarında yürüttüğü belirlendi. 40 yaşındaki Nasır E.’nin bugüne kadar Türk polisinde, “ruhsatsız silah bulundurmak” suçundan kaydının olduğu da öne sürüldü.

FİNANSE EDEN İSİM
Nasır E. üzerinden iz süren istihbarat birimlerinin, saldırının asıl failinin ise El Muhaberat’ın üst düzey yöneticilerinden olan “Ethem” kod adlı generalin olduğunu belirlediği de kaydedildi. Suriye Devlet Başkanı Esad’a yakın isimler arasında olduğu belirlenen “Ethem”in, saldırıyı planlayıp finanse ettiği belirtildi. “Ethem”in, Nasır E. ile irtibat kurarak, eylem için bir ekip oluşturulması talimatını verdiği kaydedildi.

Nasır E.’nin de nisan ayı başında bu doğrultuda çalışmalarına başladığı öğenildi. Saldırıyı gerçekleştiren ekipten yalnızca Nasır E.’nin, “Ethem”i tanıdığı ve yalnızca onunla görüştüğü saldırı öncesinde birçok kez Suriye’ye geçerek, “Ethem” ile görüştüğü de saptandı.
Bu bilgilerin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, Reyhanlı’daki saldırıyla ilgili “İstihbarat zaafı olduğu kanısında değilim. Emniyet ile istihbarat teşkilatı arasında bir kopukluk söz konusu olabilir” demesinin ardından, önceki gün Ankara’da güvenlik birimleri arasında gerçekleştirilen üst düzey toplantıda masaya yatırıldığı öğrenildi.