BIST 9.453
DOLAR 32,59
EURO 34,82
ALTIN 2.496,55
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

AK Parti seçimden sonra sözünü yedi!

AK Parti'nin seçim öncesi "müjde" diyerek açıkladığı yeni evliye ev sözü başka bahara mı kaldı?

Abone ol

Banu İRİÇ
İNTERNETHABER.COM (ÖZEL İÇERİK)- AK Parti'nin 2011 Genel seçimleri için seçim programına aldığı yeni evli çiftleri ev sahibi yaptırma sözü havada kaldı.

Projenin beyan edilmesinden bu yana iki sene geçmesine rağmen TOKİ tarafından bir adım atılmadı. Dar gelirli aileler için yaptığı projelerde adından söz ettiren TOKİ'nin yeni evli çifler için açıkladığı projeyi gerçekleştirmemesi dikkat çekti.

ERDOĞAN "MÜJDE" DİYE AÇIKLADI 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 15 Nisan 2011 tarihinde seçim beyannamesinde yeni evli çiflere müjdeyi böyle duyurmuştu "Yeni bir müjde veriyorum ben şimdi sizlere. Bu proje çok daha önemli, nedir o? Yeni evli veya evlenecek yoksul çiftler için Yuva Teşvik Konut programı başlatıyoruz. Bu programa müracaat eden çiftlere bizler burada kalkacağız içinde kısmi bir donanım yapacağız. Örneğin beyaz eşyası gibi, halı gibi vesaire ve bütün bunlarla beraber 25 yıla varan vadelerle, peşinatsız onları ucuz konut sahibi yapacağız"

Seçim sonrası projeyle ilgili peşpeşe açıklamalar gelmişse de bir adım atılamadı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar seçim sonrası yaptığı açıklamalarında ayda 100 lira taksitle yeni evli ve dar gelirli gençleri ev sahibi yapmak için proje üzerinde çalıştıklarını söylemişti.

PROJE NELERİ KAPSIYORDU?

"Yuva Teşvik Konutu Programı" adı verilen projede yeni evli çiflet kura ile 25 yıla varan vadelerle ucuz konut sahibi olması bekleniyordu TOKİ, 60 bin lira civarında vereceği krediyle ve ayda 100-120 lira gibi taksitlerle gençleri ev sahibi yapmayı hedefliyordu.

Beyaz eşyalı ve mobilyalı olması planlanan evlerin taksidini çiftlerin 25 yıl vade ile geri ödemesi bekleniyordu. Evlerin beyaz eşyasının da Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü'nde karşılanacağı açıklanmıştı.