BIST 9.717
DOLAR 32,55
EURO 34,94
ALTIN 2.445,81
HABER /  MEDYA

Reina saldırısında FETÖ izi var mı?

Sabah yazarı Mahmut Övür, bugünkü köşesinde Reina saldırısında FETÖ izinin olabileceğini yazdı.

Abone ol

Mahmut Övür'ün 39 kişinin hayatını kaybettiği Reina saldırısıyla ilgili iddiası çok tartışılacak.

DEAŞ'ın aparat olduğunu düşünen Sabah yazarı Övür, arkasındaki asıl gücün FETÖ olabileceğini yazdı.

Reina katlimamını kaleme aldığı Sabah gazetesindeki bugünkü köşesinde yazar, o gece Reina çevresindeki olağanüstü önlemlere dikkat çekiyor.

Önce "O gece de kontroller sürdüğüne göre Reina'yı kana bulayan terörist o aramaları nasıl geçti" sorusunu yönelten Övür, cevabını ise böyle veriyor: 

BÜYÜKELÇİ SUİKASTI
(...)Bütün bu önlemlere rağmen bu saldırı gerçekleştiyse o başka ihtimale de bakmak gerekiyor; o da devletin içidir... Yani güvenlik güçlerine ve istihbarata sızmış kripto unsurlar. Daha iki hafta önce bir polis tarihte eşine az rastlanır bir suikastla bir büyükelçiyi öldürmedi mi?
Bu tezi doğrulayan ve Türkiye'deki güvenlik zafiyetini derinleştiren asıl tehlike de burada saklı.

KRİPTO FETÖ UNSUNLARININ VARLIĞI
Bu nedenle başımız terör saldırılarından kurtulmuyor. O tehlikelerden ilki, 1950'li yıllardan beri "milli" istihbaratımızın yabancı istihbarat örgütlerinin güdümünde olması, ikincisi ise yine o istihbarat örgütleriyle ilişkili FETÖ'nün devletin güvenlik güçleri içinde oluşturduğu tahribat ve hâlâ kripto FETÖ unsurlarının varlığı.

DEAŞ'IN BİR APARAT OLDUĞUNU HERKES BİLİYOR
Reina ve diğer saldırıların bu kadar rahat gerçekleştirilmesi ve sarsıcı olmasında devlet içinde hâlâ etkili olan bu yapıların destek olmadığını kim söyleyebilir? DEAŞ'ın bir aparat olduğunu herkes biliyor, asıl buralara bakmak ve bu işin üzerinde ciddiyetle durmak gerekiyor."