BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Recep Altepe'nin damadı kimdir? İşte FETÖ'cü çıkan dünürü

BURSA büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe istifa kriziyle gündemde. Peki Recep Altepe kimdir , FETÖ'den gözaltına alınan dünürü ne iş yapıyor? Recep Altepe eşi ile zor günler geçirirken damadı ve kızı da mercek altında.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan istifasını istediği belediye başkanlarından en dikkat çekici olanı Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe. Recep Altepe'nin dünürü FETÖ operasyonu ile gündeme gelmişti.

Recep Altepe Cumhurbaşkanı Rcep Tayyip Erdoğan'ın asker arkadaşı. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görev yapan Recep Altepe 2011 yılında kızı Ayşegül Altepe'yi evlendirmişti.

Recep Altepe'nin kızını verdiği kişi Bursalı işadamı İlhan Arslan'ın oğlu Murat Arslan'dı. Recep Altepe'nin dünürü İlhan Arslan'ın adı sonrasında FETÖ gözaltısı ile gündeme geldi. FETÖ'den içeri alınan İlhan Arslan 3 gün gözaltında tutuldu ve sorgulandı. İlhan Arslan sonrasında savcılık kararıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.


Recep Altepe'nin kızı Ayşegül Arslan'ın düğününe Bülent Arınç ve Faruk Çelik de katılmıştı. İlhan Arslan (Arınç'ın sağ tarafındaki) FETÖ gözaltısından sonra kamuoyuna herhangi bir açıklama yapmamıştı.

Recep Altepe'nin damadı Murat Arslan kimdir? : Dünürü sebebiyle sıkıntılı günler yaşayan Recep Altepe'nin damadı Murat Arslan herhangi bir suçlamaya maruz kalmadı. Ancak babasının FETÖ'den gözaltına alınması Murat Arslan'ı da şaibe altında bıraktı.

Recep Altepe ve eşi Hüsniye Altepe en küçük kızları Ayşegül Altepe'yi 2011 yılında Murat Arslan ile evlendirmişlerdi. Recep Altepe, sonrasında FETÖ'den alınan İlhan Arslan ile bu düğün sebebiyle akraba (dünür) olmuştu.

Recep Altepe'nin Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı
Milli Görüş kökenli Recep Altepe 2004 yerel seçimlerinden beri de belediye başkanlığı koltuğunda oturuyor. 2004 yerel seçimlerinde Bursa, Osmangazi Belediye Başkanlığına seçilen Altepe 2009 ve 2014 Türkiye yerel seçimlerinde ise AKP’den Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na seçildi. 2009 yılındaki seçimde yüzde 47,30’luk oy oranı ile Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna oturan Altepe 2014  yerel seçimlerinde ise yüzde 49,6 oy oranına ulaşmıştı. Bursa’da 2017 referandumunda ise ‘evet’ oylarının oranı yüzde 53,2 olmuştu.

Erdoğan'ın istifasını istediği Recep Altepe'den flaş karar