BIST 9.757
DOLAR 32,57
EURO 35,03
ALTIN 2.456,65
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan'dan Avusturya'daki köpekli aramaya sert tepki!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avusturya'daki havalimanında Türk yolculara 'köpekle arama' yapan Avusturya'ya sert tepki gösterdi. Erdoğan, 'Böyle bir rezalet olabilir mi? Sen kendin arasana. Niye? Çünkü bunların karakterinde var. Ama bir Müslümanda bu olamaz. Müslüman zulm etmez edemez.'' dedi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen "Vefatının 14. Yılında Aliya İzzetbegoviç'i Anma Programı"nda konuştu. Avusturya'daki havalimanında Türk yolculara ''köpekle arama'' yapan Avusturya'ya tepki gösteren Erdoğan, ''Türkiye'ye gelecek olan Batı'daki vatandaşıma köpeğe üstünü arattırıyorlar. Böyle bir rezalet olabilir mi? Sen kendin arasana. Bayan ise bayan polisine arat. Niye? Çünkü bunların karakterinde var. Ama bir Müslümanda bu olamaz. Müslüman zulm etmez edemez.'' dedi.

Avusturya polisi Türk yolcuları köpeklerle aradı

Avusturya yolcularına köpekli arama!

 

''O BİR GÖNÜL ADAMIDIR''

Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen "Vefatının 14. Yılında Aliya İzzetbegoviç'i Anma Programı"nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "14. Ölüm yıl dönümünde Bosna Hersek'in kurucu lideri bilge lider Aliya İzzetbegoviç'i rahmetle anıyorum. O sırf Müslüman olduğu için atıldığı zindanda ilmini ilmek ilmek dokuyan bir mütefekkirdir. O bir gönül adamıdır" ifadelerini kullandı.

''BU YÜZDEN 'DİK DUR' MESAJIYLA ANIYORUZ''

Erdoğan, İzzetbegoviç'i anma yıl dönümünde, Merhum lider için şu ifadeleri kullandı: Biz onu ey teslimiyet senin adın İslam'dır niyazıyla biliyoruz. Biz onu asla intikam peşinde koşmayın, adalet arayın ama yapılanları da kesinlikle unutmayın sözleriyle hatırlıyoruz. Biz onu Boşnak'lar ülkelerinde kendilerini özgür hissetsinler vasiyetiyle hatırlıyoruz. Biz o gönül insanını vefatından bir gün önce yazdığı, "Dik dur, yıldızların altında nasıl başı eğik durursun, hangi yoldan gidersen git sonunda ölüm bekliyor, bu yüzden dik dur" mesajıyla hatırlıyoruz.

''BOSNA'YI KORUMAYA DEVAM EDECEĞİZ''

Erdoğan, Aliya İzzetbegoviç'in ölümünden kısa süre önce kendisine olan vasiyeti hakkında ise şunları söyledi: ''Elimi avuçlarının içine alıp buralar Evladı Fatiham'dır, Bosna'ma sahip çıkın emaneti ile hatırlıyoruz. Biz de Bosna'yı korumaya devam edeceğiz.''

''BATI 7'DEN 70'E ÖLDÜRDÜ''

''Aliya Müslüman olmanın kalmanın Müslümanca yaşamanın mücadelesini vermiştir, ne inancından ne de Boşnak kimliğinden vazgeçmemiştir.'' diyen Erdoğan, ''Batılı insanlara şirin görünmeyi ihanet sayar. Avrupalı Müslümanım derken ben Avrupa'ya giderken başım önümde gitmiyorum der. Çünkü Batı, 7'den 70'e öldürdü ve hala da öldürüyor. Cezaevini de savaşı da görmüştür. Bu her şahsa nasip olmaz. Bu cesaretinin en temel harcıdır. Medeni Avrupa'nın gözü önünde yüzbinlerce vatandaşı katledilir. Srebrenitsa bunlardan bir tanesidir.'' ifadelerini kullandı.

''BÖYLE BİR REZALET OLABİLİR Mİ?''

Batı ülkelerine sert sözlerle yüklenen Erdoğan, ''Son seçimlerde Hollanda'nın o yamyamlarıyla bizim insanlarımıza nasıl saldırdıklarını gördük. Benim Trabzonlu Hollanda'da çalışan işçimizi köpeklerine saldırtmak suretiyle nasıl üzerine çullandırdıklarını gördük. Türkiye'ye gelecek olan Batı'daki vatandaşıma köpeğe üstünü arattırıyorlar. Böyle bir rezalet olabilir mi? Sen kendin arasana. Bayan ise bayan polisine arat. Niye? Çünkü bunların karakterinde var. Ama bir Müslümanda bu olamaz. Müslüman zulm etmez edemez.'' dedi.

''ASIL MUHTAÇ OLAN AVRUPA'DIR''

''Türkiyesiz bir Avrupa'nın varacağı yer yalnızlıktır çaresizliktir iç çekişmelerdir.'' diyen Erdoğan, ''Türkiye Avrupa'ya muhtaç değildir asıl muhtaç durumda olan Avrupa'dır. Giderek kronikleşen sorunların reçetesi Türkiye'dir Türkiye'nin tam üyeliğidir.'' şeklinde konuştu.

''HAVLU ATMAYACAK, PES ETMEYECEĞİZ''

Erdoğan, sözlerini şu ifadelerle sürdürdü; ''Tehditlerle Türkiye'yi esir alacaklarını zannedenler kendi tarihlerinden bihaber gafillerdir. Yaptırımlarla bize diz çöktüreceklerini sananlar büyük bir yanılgı içinde olduklarını pek yakında anlayacaklardır. Her zaman ifade ettiğim gibi havlu atmayacak, pes etmeyeceğiz. Ucuz ayak oyunlarına prim vermeyeceğiz, kendini bilmez siyasetçilerin provokasyonuna gelmeyeceğiz. Milli gururumuzdan da stratejik hedeflerimizden de taviz vermeyeceğiz.''