BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Putin ziyaretlerini neden iptal etti?

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in yurtdışına yapacağı ziyaretleri ertelemesi, rahatsızlığının bulunduğu yönündeki tartışmaları alevlendirdi.

Abone ol

Rus basınında Putin’de bel fıtığı rahatsızlığı olduğu iddiaları yer alırken, Kremlin Sözcüsü yaptığı açıklamada Putin’de kas zedelenmesi olduğunu ancak bunun çalışmalarını etkilemediğini söyledi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in 14-15 Kasım tarihlerinde Türkiye’ye yapacağı ziyareti ertelemesinin ardından Hindistan, Pakistan, Türkmenistan, Bulgaristan ve Ermenistan’a yapacağı ziyaretleri de ertelemesi Putin’in hasta olduğu iddialarını alevlendirdi. Rus basınında daha önce çıkan haberlere göre Putin’in bel fıtığı rahatsızlığı geçirdiği iddia edilmişti. Bugün ise Rusya’nın saygın gazetelerinden Vedomosti’nin Kremlin’deki bir kaynağa dayandırdığı haberinde, Putin’in Eylül ayından motorlu planörle uçuş yaptığı sırada daha önce de bulunan fıtık probleminin nüksettiği yer aldı.

Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov resmi haber ajansı RIA Novosti’ye yaptığı açıklamada gazetede çıkan haberi yalanlayarak, Putin’in önceden bir takım ağrıları bulunduğunu ve planör uçuşuyla ilişkilendirilemeyeceğini söyledi. Sözcü Peskov ayrıca Putin’in Moskova’daki trafiği etkilememek için Kremlin’e seyrek gittiğini de kaydetti. Rus liderlerin Moskova içinde araç konvoyuyla seyahatleri sırasında polislerin ana yolları kapatması nedeniyle trafiğin kilitlendiği ve halkın bundan bir hayli şikayet ettiği biliniyor.

Kremlin Sözcüsü Peskov, 60 yaşındaki Putin’de kas zedelenmesi bulunduğunu söylerken, bunun planörle uçmasından önce meydana geldiğini ve kas ağrıları çektiğini söyledi. Putin’in bu rahatsızlığını hiçbir zaman gizlemediğini çünkü her sporcuda bu tür rahatsızlıkların olduğunu kaydeden Zöscü Peskov, Putin’in rahatsızlığının çalışmalarını etkilemediğini belirtti.

Profesyonel olarak planörle uçan, kayak yapan ve judo yapan Putin’in daha bir çok spor dalıyla uğraştığı biliniyor. Putin Eylül ayında Sibirya turnalarıyla beraber uçarak onlara göç etmeleri için yol göstermişti. Putin’in bir buçuk yıldır motorlu planör ile 17 saatlik uçuş eğitimi aldığı da bildirilmişti.