BIST 10.277
DOLAR 32,27
EURO 34,78
ALTIN 2.393,74
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Türkeş'ten bomba Erdoğan iddiaları!

Alparslan Türkeş'in oğlu MHP Genel Başkan Yardımcısı Tuğrul Türkeş katıldığı canlı yayında köşk adaylığı için çarpıcı açıklamalarda bulundu

Abone ol

MHP Genel Başkan Yardımcısı Tuğrul Türkeş TRT Türk’de Ömer Şahin’in “Görüş Farkı” programına katıldı.Türkeş programda olay yaratacak açıklamalarda bulundu.

Son zamanlarda AK Parti ile MHP arasındaki yakınlaşma sorusu üzerine Tuğrul Türkeş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Babası Alparslan Türkeş’in kitaplarından etkilendiğini, AK Parti’nin de MHP’ye yaklaştığını öne sürdü.

AK PARTİ MHP'YE YAKLAŞTI

Türkeş, “AK Parti bize yaklaştı. Habur’dan çıktı, milliyetçi söyleme geldi. Yani biz hiç Habur’a gitmedik. Sayın Başbakan’ın Türkeş’in kitaplarına atıfta bulunması sevindirici. Keşke hepsini okusa siyasetinde çok daha iyileştirme etkisi olacaktır. Babamın kitaplarının etkisi bunlar.Babamın kitaplarını okuyor olmasını ben memnuniyetle karşılıyorum. İlerde herhalde bu ülkücülüğü anlayacaktır” diye konuştu.

ERDOĞAN CUMHURBAŞKANI SEÇİLMEYECEK

Tuğrul Türkeş, Başbakan Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı seçilemeyeceğini de iddia etti. Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin görüşlerini açıklayan Türkeş,“Türkiye’de cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci tura kalacak. İkinci tura kaldığında Fransa gibi olacak. Fransa’da Hollande kazandı. Sarkozy kaybetti. Niye? Çünkü halk Sarkozy’i cumhurbaşkanı istemediği için gitti Hollande oy verdi. Türkiye’de benzer bir olay yaşayacağız” dedi

MHP'NİN KÖŞK ADAYI VAR

Türkeş, MHP’nin Cumhurbaşkanı adayının belli olduğunu ancak şimdiden ismi açıklamayacaklarını da söyledi. Sağ ve sol seçmenin takdirini kazanmış bir ismi yarışa sokarak ikinci turda seçimi kazanacaklarını anlatan Türkeş, “Bununla ilgili güzel çalışmalarımız var.Adayımız var. Günü geldiğinde açıklanacak” diye ekledi.