BIST 10.277
DOLAR 32,27
EURO 34,75
ALTIN 2.396,10
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Baykal kendini CHP lideri sanıyor!

TBMM Darbe Komisyonu Sözcüsü İdris Şahin, CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal'ın salonu terk etmesini böyle yorumladı...

Abone ol

İNTERNETHABER - CHP lideri Deniz Baykal'ın Meclis Darbe ve Muhtıra Komisyonunu terketmesine  kinayeli bir tepki geldi. Komisyon sözcüsü İdris Şahin, ”Sayın Baykal, kendisini halen CHP’nin Genel Başkanı gibi addetmekte ve kendisine uygulamayı, bir genel başkana yaptığımız titizlikle yapmamazı beklemektedir” dedi.


DENİZ BAYKAL KOMİSYONU TERKETTİ

CHP Milletvekil Deniz Baykal, TBMM Darbe ve Muhtıraları araştırma komisyonuna ifade vermek için davet edilmişti. Baykal ifadeye gitmiş ancak herkesi şaşkına çeviren bir konuşma yapıp komisyonu terketmişti. 

Baykal, "Araştırma Komisyonu marifeti ile milletvekilleri, bazı vatandaşları; ya da bazı milletvekilleri başka bazı milletvekillerini sorgulayamaz" demişti. 

1.20121101134442.jpg


DENİZ BAYKAL ÇEVİK BİR İLE GÖRÜŞTÜ MÜ? 

Hasan Celal Güzel'in komisyonda ortaya attığı bu iddiaya Baykal'dan cevap geldi.  

Şahin, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, komisyonun, devletin hemen her kurumundan talep ettiği bilgi konusunda olumlu yanıt aldığını, toplam 132 konuğu dinlediklerini, bundan sonra 20 konuk daha dinleyeceklerini ifade etti.

Komisyonun yetkisiz olarak dinleme yaptığı iddialarını kabul etmediklerini kaydeden Şahin, yetkilerinin Anayasa ve TBMM İçtüzüğü’nde açık olduğunu söyledi.

GENEL BAŞKAN GİBİ DAVRANILMAK İSTİYOR

Konukların hiçbirini zorla davet etmediklerini anlatan Şahin, şöyle devam etti:

Gelen konuklarımıza nezaket ölçüleri içinde davranıyoruz. Hiçbir şekilde sorgulama faaliyeti ifa etmiyoruz. Konuklarımızın, sorularımıza cevap vermeme gibi hakları da var.

İki gün önce Sayın Deniz Baykal’ın komisyonumuzun yetkisizliğine dair beyanlarını esefle kınıyoruz. Kendisine usulüne uygun ve nezaket çerçevesinde davet gerçekleştirilmiştir. Ancak Sayın Baykal, kendisini halen CHP’nin Genel Başkanı gibi addetmekte ve kendisine uygulamayı, bir genel başkana yaptığımız titizlikle yapmamazı beklemektedir. Oysa komisyonun çalışmasında irade ortaya koyan CHP Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu ve onu grup başkanvekilleridir. Yetkimiz konusunda sıkıntı varsa, bunun bize ulaştırılması gerekirdi.

Böyle bir davete icabet etmek gibi yükümlülüğü bulunmayan Sayın Baykal’ın oradaki tavrını bütün kamuoyunun vicdanına havale ediyoruz. Komisyon Başkanı ve Başkanlık Divanı, kendisine nezaket gösterip ayağı kalkmış ancak buna rağmen Sayın Baykal, tokalaşma nezaketinde bile bulunmamıştır. Sayın Baykal’ın tavrı, siyasi şova dönük bir mesajdır.

Deniz Baykal’ın, komisyon aracılığı ile kamuoyuna seslenmek istediğini belirten Şahin, aynı gün konuk etikleri CHP İstanbul Milletvekili Oktay Ekşi’nin, ”Bu tarihe kadar aklın neredeydi” diyerek en güzel cevabı verdiğini söyledi.