BIST 10.277
DOLAR 32,28
EURO 34,75
ALTIN 2.390,25
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Baykal 'Bir' kez bile görüşmemiş

Hasan Celal Güzel'in ortaya attığı Çevik Bir iddiasına Deniz Baykal yazılı bir açıklamayla yanıt verdi.

Abone ol

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Türkiye Büyük Millet Meclisi Darbeleri Araştırma Komisyonu'nda Hasan Celal Güzel’in verdiği ifadede dile getirdiği "Deniz Baykal’ın Çevik Bir’le zaman zaman görüştüğü bu görüşmelerin Antalya’da da yapıldığı" iddiasına yanıt verdi.

Açıklamada, "Bu iddianın gerçeklerle hiçbir ilişkisi yoktur. Ne Antalya'da ne de Türkiye'nin yada dünyanın herhangi bir yerinde Deniz Baykal, Sayın Çevik Bir ile hiçbir özel görüşme yapmamıştır, bir araya gelmemiştir" denildi.

ÇEVİK BİR'LE HİÇ GÖRÜŞMEDİK 

Baykal'ın TBMM sekreteryasından yapılan yazılı açıklama şöyle:

"CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, TBMM Darbeleri Araştırma Komisyonun da Hasan Celal Güzel'in Deniz Baykal'ın Çevik Bir'le zaman zaman görüştüğü bu görüşmelerin Antalya'da da yapıldığı iddia edilmiştir.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Darbeleri Araştırma Komisyonun da Sayın Hasan Celal Güzel'in ifade verirken “İstihbaratlarım arasında Baykal'ın sık sık Çevik Bir ile görüştüğü de var.

Antalya'da nasıl görüştüklerini biliyorum. dediği bu günkü bazı gazetelerde haber olarak yer almıştır. Bu iddianın gerçeklerle hiçbir ilişkisi yoktur. Ne Antalya'da ne de Türkiye'nin yada dünyanın herhangi bir yerinde Deniz Baykal, Sayın Çevik Bir ile hiçbir özel görüşme yapmamıştır, bir araya gelmemiştir. Bu açıklamanın yapılması, kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi için gerekli olmuştur."