BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Putin seçim vaatlerini açıkladı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin seçim öncesi vaadlerine başladı.

Abone ol

Rusya'da yıl sonunda yapılacak parlamento seçimleri ve Mart 2012'de yapılacak Devlet Başkanlığı seçimleri öncesinde vatandaşa mavi boncuk dönemi başladı.

Hükümet toplantısında vergi indirimi ve üst düzey yöneticilerin giderlerinin şeffaf olması yönündeki kararların yanısıra öğretmenlerin maaşlarına kısa sürede yüzde 30'lara varan zam yapılacağı müjdesi verildi.

2008 nisan ayında 7,1 milyon işsiz olduğunu ve bu rakamın 2011 nisan ayında 5,7 milyona gerilediği bilgisini veren Rusya Başbakanı Vladimir Putin, işsizliğin daha da aşağı rakamlara çekilebilmesi için 105 milyar ruble (3,7 milyar dolar) destek sağlayacağını söyledi.

Rusya parlamentosu alt kanadı Duma'da 20 nisanda gerçekleşecek oturumda hükümet 2010'da elde ettiği başarıları anlatacak. Emekli maaşlarına yüzde 45 oranında zam yapılması ve kapsayıcı sağlık reformu ile ilgili hazırlanan çalışmalar hükümetin gündeminde.

Putin hükümet toplantısında milletvekilleri ve hükümet üyelerinin harcamalarında şeffaf olmalarını, bunun rüşvet ve yolsuzluklarla mücadelede önemli bir katkı sağlayacağını vurguladı. Putin kabine üyeleri ve üst düzey yetkililerin düzenli olarak giderlerini açıklamalarını sağlayacak yasal bir düzenleme yapılmasını da istedi.

Hükümet toplantısı sonrası basına açıklamada bulunan Eğitim ve Bilim Bakanı Andrey Fursenko okullarda uyuşturucu problemi ile ilgili bilgi verdi. Okullarda uyuşturucu testlerinin gönüllülük esasına göre yapılacağını ifade eden Fursenko, "Burada hedefimiz birilerini yakalamak değil. Okul içinde güvenli bir ortam oluşturulmasını istiyoruz" dedi.

Resmi rakamlara göre okullarda uyuşturucu kullanım oranı yüzde 10-15 arasında değişiyor.