BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Libya'da direnişçiler yine silah istedi!

İtalya Libyalı Direnişçiler Konseyini tanıdığını açıkladı

Abone ol
Libya’da muhaliflerin kurduğu Geçici Ulusal Konsey’i halkın tek meşru temsilcisi olarak tanıyan ülkeler arasına İtalya da katıldı.

Konsey temsilcilerinden Isawi ile bir araya gelen Dışişleri Bakanı Frattini, direnişçilere silah sağlanabileceğini de belirtti.

Libya’da direnişçilerin kurduğu Geçici Ulusal Konsey’in dış politika temsilcisi Ali Al Isawi, İtalya Dışişleri Bakanı Franco Frattini ile bir araya geldi. Bakan Frattini, başkent Roma’daki Dışişleri Bakanlığı binasında gerçekleşen ikili görüşmenin ardından düzenlenen ikili basın toplantısında, Fransa ve Katar’ın ardından İtalya olarak Geçici Ulusal Konsey’i tanıdıklarını açıklayarak, "Biz Libya’yla ikili ilişkilerde tek meşru temsilci olarak konseyi tanıyoruz" dedi. Franco Frattini, direnişçilerin NATO’dan silah talep etmesi konusunda ise, "İnsanların kendilerini savunmaları için son çare olarak direnişçilere silah sağlanması ihtimali dışarıda tutulamaz" diyerek, çok hassas olan bu konunun diğer koalisyon ortaklarıyla görüşülmesi gerektiğini de ekledi. Bakan Frattini, ayrıca çatışmalarda yaralananların İtalyan uçakları tarafından taşınacağını ve bir hastane gemisi de tahsis edileceğini belirtti.

KONSEY BAŞKANI: NATO BİZE SİLAH SAĞLASIN 

Bakan Frattini, Libya’nın ikiye bölünmesini engellemek için ateşkes çabalarına katkıda bulunacaklarını söyleyerek, "Biz, Geçici Ulusal Konsey aracılığıyla birleşik bir Libya istiyoruz" dedi.

Öte yandan, Geçici Ulusal Konsey Başkanı Mustafa Abdul Jalil, İtalyan Ansa Ajansı ve RAI 2 kanalına verdiği röportajlarda, Libya’daki değişim sürecinde ve uçuşa yasak bölge ilan edilmesinde verdiği destekten dolayı İtalya’ya teşekkür ederek, "Önümüzde iki seçenek var, ya NATO bizi ateş altından kurtaracak ya da bize silah sağlayacak" dedi.