BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Görme engelli yüzücü rekor kırdı

Görme engelli yüzücü Antalya'da dünya rekoru kırdı

Abone ol
Antalya’nın Alanya İlçesi’nde başlayan 4’üncü Uluslararası Görme Engelliler Dünya Oyunları Yüzme Müsabakaları’nın ilk gününde 100 metre bayanlar kelebek yarışında 1’inci olan Polonyalı sporcu Mendak Joanna, 1.07.14 süreyle dünya rekoru kırdı.
Bu yıl 4’üncüsü Alanya’da başlayan Uluslararası Görme Engelliler Dünya Oyunları Yüzme Müsabakaları renkli görüntülere sahne oldu. 21 ülkeden 75 sporcunun katıldığı oyunların açılış törenine, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Başkanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül, Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Mesut Dedeoğlu, Alanya Kaymakamı Hulusi Doğlan ve Alanya Belediye Başkanı AK Partili Hasan Sipahioğlu ile yüzme müsabakalarına katılan ülkelerin sporcuları katıldı.

AKPM Başkanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, açılışta yaptığı konuşmada böylesi önemli ve anlamlı sportif organizasyona bir Alanyalı olarak ev sahipliği yapmaktan büyük onur duyduğunu söyledi. Çavuşoğlu, "Bu organizasyona emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu salonun bitmesi için büyük gayret sarf eden Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafik Özak’a ayrıca teşekkür ediyorum. Buradaki ilk organizasyonun uluslararası olması bizi son derece sevindirmiştir" dedi.

Müsabakaların ilk gününde yapılan 100 metre bayanlar kelebek yarışında 1’inci olan Polonyalı sporcu Mendak Joanna, 1.07.14 süreyle dünya rekoru kırdı. Yarışmanın ardından büyük sevinç yaşayan Joanna sevincini sporcu arkadaşlarıyla paylaştı. 2’nciliği Rusya’dan Darya Stukolova, 3’üncülüğü ise Yeni Zellanda’dan Fisher Mary Elizabeth elde etti. Dereceye giren sporculara madalyalarını Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül verdi.
Türkiye, 4’üncü Uluslararası Görme Engelliler Dünya Oyunları Yüzme Müsabakaları’nda 3 sporcuyla mücadele ediyor.