BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

PTT'de şarbon alarmı panik yarattı

Denizli'de PTT Dağıtım Servisi Bölümü'ne Almanya'dan gelen zarf panik yarattı.

Abone ol

Denizli Postanesi'ne Almanya'dan gelen zarf panik yarattı. Zarftan dökülen sarı renkli toz, şarbon olma ihtimaline karşı incelemeye alındı.

Denizli'de PTT Dağıtım Servisi Bölümü'ne Almanya'dan bir paket geldi. Dağıtım servisinde çalışan Himmet Öztürk, Ramazan Yıldız ve Volkan Dağdelen paketin yırtıldığını fark etti. İçinden sarı bir toz çıktığını gören Öztürk, Yıldız ve Dağdalen durumu yetkililere bildirdi. PTT yetkilileri de durumu Emniyet ve İl Afet Acil Durum Müdürlüğü'ne bildirdi. PTT dağıtım servisine gelen ekipler şüpheli paketi servisten alarak büyük poşet içine koydu. Paketle temasa geçen 3 kişi müşahede altına alınırken gazeteciler ve personel olay yerinden ayrılmadı.

Akşam gazetesinden Hacı Selamoğlu'nun haberine göre İl Afet Acil Durum Müdürlüğü ekibinden Ümit Şıracı, tozun henüz ne olduğunun bilinmediği, bunun zayıflamaca ilacı da olabileceğini belirtti. Şıracı 'Kesin tahlil için laboratuvara gönderildi. Oradan net sonuç çıkacak. Şimdi bir şey demek yanlış olur' dedi.

Denizli İl Sağlık Müdürlüğü, paketi ve tozu koyduğu siyah çöp poşetiyle tahlil ettirmek için Ankara Sağlık Bakanlığı'na gönderdi.