BIST 10.248
DOLAR 32,26
EURO 34,78
ALTIN 2.397,63
HABER /  DÜNYA

Türkiye yolunda Suriyelilerin isyanı

Ellerinde beyaz bayrak ve zeytin dallarıyla Suriye'den Türkiye'ye giden otoban yolunda 5 binden fazla kadın gösteri düzenledi

Abone ol

Beşar Esad yönetimine karşı ayaklanan muhalefetin şiddetle bastırıldığı Suriye'de, kadınlar önceki gün Beyda kentinde tutuklanan yüzlerce erkeğin serbest bırakılması için gösteri düzenlerken, protestolar ülkenin ikinci büyük kenti Halep'e de sıçradı.

Çocuklarını da beraberinde getiren, ellerinde beyaz bayrak ve zeytin dallarıyla Türkiye'ye giden otoban yolunda gösteri düzenleyen Beydalı 5 binden fazla kadın, salı günü tutuklanan 350 erkeğin salıverilmesini istediler.

"Suriye İnsan Hakları Gözlemevi" adlı örgütten Rami Abdülrahman, kadınlar ayrıca oturma eylemi düzenleyerek Banyas'a çıkan ana yolu kapattığını da söyledi. Beydalıların Banyas'taki gösterilere katıldıkları için kentleri tanklarla kuşatıldıktan sonra operasyon düzenleyen güvenlik güçleri yaşları 60'ın altında olan 350 erkeği gözaltına almıştı.

Halep Üniversitesi Edebiyat Fakültesi'nden 500 kadar öğrenci dün Deraa ve Banyas'la dayanışma içinde olduklarını göstermek için bir yürüyüş düzenledi.
Gösteriyi güç kullanarak bastırmaya çalışan polis 4 kişiyi tutukladı. Başkentte ise Şam Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden 50 öğrencinin düzenlediği gösteride "özgürlük" sloganları atıldı.