BIST 9.682
DOLAR 32,55
EURO 34,92
ALTIN 2.425,21
HABER /  DÜNYA

Fransa muhaliflere yardım etmeyecek

Fransa'nın, Libya'da Muammer Kaddafi muhaliflerine silah yardımı yapmayı düşünmediği bildirildi.

Abone ol

Fransa'nın, Libya'da Muammer Kaddafi muhaliflerine silah yardımı yapmayı düşünmediği, ancak diğer ülkelerin bunu yapmasına da karşı çıkmayacağı bildirildi.

Reuters'ın haberine göre, Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ve İngiltere Başbakanı David Cameron arasında bugün Paris'te yapılan görüşmeye katılan, adı açıklanmayan bir Fransız yetkili, BM Güvenlik Konseyi'nin Libya ile ilgili 1973 sayılı son kararının, "muhalefetin Kaddafi güçlerine karşı kendisini savunmasını sağlayacak şekilde silahlandırılmasını yasaklamadığı" görüşünde olduklarını belirtti.

Yetkili, "Ancak biz bunu yapmıyoruz (muhalifleri silahlandırmıyoruz). Bildiğim kadarıyla İngiltere de yapmıyor. Bu yönde alınmış bir kararımız var, ama bu karar, bunu yapanlara karşı olduğumuz anlamına da gelmiyor" dedi.

Muhalifleri silahlandırmanın bugün için bir gereklilik olmadığını ifade eden yetkili, "Çünkü Libya Ulusal Geçiş Konseyi'nin, ihtiyacının olduğu silahı ve o silahın nasıl kullanıldığını öğretecek dostlar bulmak gibi bir sorunu yok" diye konuştu.