BIST 9.717
DOLAR 32,56
EURO 35,00
ALTIN 2.447,47
HABER /  DÜNYA

Polislerin judo sınavı

2013 Türk Dünyası Kültür Başkentliği etkinlikleri kapsamında Türk cumhuriyetlerinden Eskişehir’e gelen 33 polis, judo turnuvasında ter döktü...

Abone ol

2013 Türk Dünyası Kültür Başkentliği etkinlikleri kapsamında Türk cumhuriyetlerinden Eskişehir’e gelen 33 polis, judo turnuvasında ter döktü.
Atatürk Spor Salonu’nda gerçekleştirilen müsabakalarda Türkiye, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Kırgızistan, Azerbaycan ve Tacikistan’dan gelen 33 polis yarıştı. Karşılaşmalar sonunda 60 kilogramda Kazakistan’dan Almas Süleymanov birinci, Kırgızistan’dan Maksat Erkensariev ikinci olurken, Türkiye’den Ertuğrul Erçine ile Enes Akkoca üçüncülüğü paylaştı. Diğer kategori yer alan 66 kilogramda Tacikistan’dan Shams Bahtiyari birinci, Türkiye’den Mustafa Durak ikinci, Kırgızistan’dan Nurbolat Mallibaev ve Kazakistan’dan Toroev Myrzabek ise üçüncü oldu. 73 kilogramda ise Tacikistan’dan Shurob Bozorov birinci olurken, Türkiye’den Ercüment Elçin ikinci, Azerbaycan ve Kırgızistan’dan Gasim Rajabov ve Altyabek Abdykasymov ise üçüncülüğü elde etti. 90 kilogramda yarışan judoculardan Kazakistan’dan gelen Ashat Elubaev birinci olurken, Tacikistan’dan Khursheal Khikmotov ikinci, Azerbaycan’dan Seymur Rzayev ve Kırgızistan’dan Asylıbek Umetaliyev üçüncü oldu.
90 kilogram üstünde de yapılan karşılaşmalarda, Tacikistan’dan Sabirrov Parvi birinci, yine Tacikistan’dan Merganov Karimjon ikinci olurken Azerbaycan’dan Rauf Muftalimov ve Mavlud Miraliyev ise üçüncü oldu.
Takım performans puanlarına göre ise 6 farklı kiloda 21 puan alan Tacikistan birincilik kürsüsüne çıkarken, yarışmalarda Tacikistan’ı 12 puanla Kazakistan takip etti, 8 puanla da Azerbaycan üçüncü oldu. Dereceye giren sporculara, madalyalarını Eskişehir Emniyet Müdürü Mustafa Şahin ile Türk cumhuriyeti ülkelerinden gelen temsilcileri verdi.
(İHA)