BIST 10.083
DOLAR 32,42
EURO 34,77
ALTIN 2.432,87
HABER /  DÜNYA

’’36 sınav falan yok’’

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, SBS’nin kaldırıldığını belirterek, “Velileri telaşa sokmayın, çocuklarımızı heyecanlandırmayın. 36 sınav fala...

Abone ol

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, SBS’nin kaldırıldığını belirterek, “Velileri telaşa sokmayın, çocuklarımızı heyecanlandırmayın. 36 sınav falan yok” dedi.
Bakan Avcı, İstanbul Kongre Merkezi’nde katıldığı, “Küresel Ortaklığın Geleceğini Örmek” konulu konferans öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Sınav sistemindeki değişiklikle ilgili konuşan Bakan Avcı, “SBS adı altında yılda bir kere yapılan sınav kaldırıldı. Yerine aynı mantıkla yeni bir sınav konmadı. Yaptığımız çalışma, düzenleme, güncelleme okullarımızda belli derslerde zaten yapılmakta olan yazılı sınavları denetim altına almak ve daha güvenilir sorular, cevaplar ve değerlendirmeler sonucu ortaöğretime geçişte kullanılabilir notlar olmasını sağlamak. Yapmış olduğumuz düzenleme bu. 6 dersten sene içerisinde yapılmakta olan, geçmişte yıllarda zaten yapılmış olan, önümüzde yıllarda zaten yapılacak olan bu sınavlardan hiç olmazsa şu anda birer tanesini Milli Eğitim Bakanlığı’ndan gönderilen sorular, farklı öğretmenlerin gözetiminde yapılacak, yazılı sınavlarda alınan sonuçların Milli Eğitim Bakanlığı tarafından değerlendirilmesi ve böylece ortaöğretime geçişte bunların da belli bir ağırlıkla kullanılabilmesi. Okulda yapılan sınavların güvenilir hale gelmesini sağlıyoruz. Yeni bir sınav icat etmiyoruz” dedi.

’’O SINAV KALDIRILDI’’
SBS’yi kaldırma nedenlerinin gelen şikayetler olduğunu anlatan Avcı, “Şimdi o sınav kaldırıldı. Çocuklarımız kendi sınıflarında normal yazılı sınavlarına girecekler. Bu sınavlardan bir tanesini Milli Eğitim Bakanlığı’ndan gönderilen sorularla yapacağız, cevapları bakanlık tarafından değerlendirilecek. O yazılılar yapılırken öğretmenler kendi sınıflarında olmayacaklar, farklı sınıflarda gözetmenlik yapacaklar. Böylece objektif, güvenilir sonuçlar üretmeye çalışıyoruz. Bu yazılı sonuçlarını da daha sonra belli bir yüzde çerçevesinde ortaöğretime geçişte kullanacağız” şeklinde konuştu.

’’36 SINAV YOK’’
“Velileri telaşa sokmayın, çocuklarımızı heyecanlandırmayın” diyen Bakan Avcı, şunları söyledi:
“36 sınav falan yok. 12 yeni sınav değil. Çocuklarımızın zaten girecekleri yazılıların birinci dönemde 6 tanesini ikinci dönemde 6 tanesini Milli Eğitim Bakanlığı’nın denetiminde yapacağız ki bunlardan güvenilir notlar üretilebilsin. Öğretmenlerimizin kendi yaptıkları sınavlar da bu yaptığımız örnek sınavlara uyumlu hale gelecek zaman içerisinde ve inşallah orta vadede okullarda yapılan tüm sınavlar objektif, güvenilir değerlendirmelerle olacak. 4 yıl boyunca her dersten 2 veya 3 yazılıya giriyorlar. Bunları biz yeniden icat etmiyoruz. Bunlardan bazılarını birinci sömestrada 6, ikinci sömestrda 6 tanesini güvenilir hale getirmeye çalışıyoruz. Diğerleri de güvenli ama bunlar daha objektif verilerle oluşturulsun ve bunun sonuçları da ortaöğretime geçişte kullanılsın istiyoruz. Sadece 8. sınıflar sınava girecek. Diğer çocuklarımızı telaşlandırmayın. Çocuklar okullara gidiyorsa, derslerini dinliyorlarsa bu sınavlara ve yazılılara zaten girecekler” dedi.
(İHA)