BIST 10.182
DOLAR 32,27
EURO 34,74
ALTIN 2.401,79
HABER /  GÜNCEL

Polis 3 PKK'lı kadının cinayetini çözdü!

PKK üyeleri Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Söylemez'in infazları için Fransız polislerinin araştırmalarına Milliyet'ten Namık Durukan ulaştı...

Abone ol

Fransa PKK üyeleri Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Söylemez'in öldürülmelerinin üzerindeki sır perdesinin ortada kaldırdı. Fransız polisinin araştırmasına göre, cinayet örgüt için infaz..

Fransız polisinin ayrıca, olayla ilgili biri kadın üç kişinin ismi tespit ederek fotoğraflarını çıkardığı öğrenildi. Binaya girip çıktıkları tespit edilen üç kişinin fotoğraflarının sorguya alınan KONGRA-GEL Başkanı Remzi Kartal’a gösterildiği olduğu ileri sürüldü.

ÇOK ÖNEMLİ İPUÇLARI

Paris’te öldürülen üç Kürt kadın için Diyarbakır’da cenaze töreni yapılırken, Fransız polisi cinayeti çözecek önemli ipuçlarına ulaştı. Avrupa’daki ciddi Kürt kaynaklarının iddiasına göre, cenaze töreni sonrası kadınların toprağa verilmesi ile birlikte polis, katillerin fotoğraflarını yayınlayacak.

pkk-cenaze.20130117122420.jpg

ÖLDÜREN KİŞİLER ÖRGÜT İÇİNDEN

İddiaya göre, üç kadını öldüren kişiler örgüt içinden. Katillerin binaya nasıl girdiği ve kapıyı nasıl açtıklarına yönelik tartışmalara nokta koyacak görüntüler de Fransız polisinin elinde bulunuyor. Üç kadının öldürüldüğü daireye gelen katiller, şifreyi yazarak kapıdan daireye zorlanmadan giriyor. O gün binaya ve üç kadının bulunduğu daireye girip-çıkanların tüm görüntülerinin Fransız polisinin elinde mevcut olduğu, bu kapsamda tespit edilen infaz ekibinin fotoğraflarının emniyete çağrılan Avrupa sorumlularından Remzi Kartal’a gösterildiği ileri sürüldü.

KATİLLERİ TANIYORDU

İddiaya göre, Fransız polisi tarafından tespit edilen katillerin infazları niçin yaptıkları ve kimin adına çalıştıkları henüz bilinmiyor ancak Sakine Cansız ve Fidan Doğan tarafından tanındığı anlaşılıyor. Büroda bir süre katilleri ile birlikte kalan Cansız ve Doğan’ın telefonu saat 11.00’den sonra aramaya cevap vermiyor. Bu süre içinde Cansız ve Doğan’ın Avrupa’daki Kürt Derneği ve Suriye’deki Kürt bölgesinden arandığı tespit edildi.