BIST 10.046
DOLAR 32,30
EURO 34,60
ALTIN 2.408,99
HABER /  GÜNCEL

Pakistan: Rüşveti araştıran polis ölü bulundu

Başbakan Eşref'in adının karıştığı rüşvet iddiasını araştıran polis memuru İslamabad'daki otel odasında ölü bulundu.

Abone ol

Başbakan hakkındaki rüşvet iddiasını araştıran bir polis memuru İslamabad’daki otel odasında ölü bulundu.

Ölüm olayı, Yüksek Mahkeme’nin salı günü Başbakan Raca Pervez Eşref hakkında tutuklama kararı almasıyla aynı sıraya rastlıyor.

Kararın salı günü çıkmasından bu yana tutuklanan olmadı, yorumcular, bunun da ötesinde kısa vadede böyle bir tutuklama beklemediklerini söylüyor.

Yüksek Mahkeme’nin kararında, Pakistan’da kamudaki kişisel ya da kurumsal uygulamaların yerinde olup olmadığını izleyen ulusal denetleme kurumu, tutuklama operasyonundan sorumlu tutulmuş, yurtdışına kaçışlara karşı uyarıda bulunmuştu.

Ulusal Denetleme Kurumu’nun başkanı dün yaptığı açıklamada tutuklama kararına uymayacaklarını belirtti.

Otel odasında, asılı halde

Başbakan Raca Pervez Eşref'in (resim) bir sözcüsü Yüksek Mahkeme'nin orduyla işbirliği yaptığını söylemişti.

Başbakanın tutuklanmasının istenmesine yol açan suçlamada, Eşref’in bakan olduğu dönemde, bir enerji şirketiyle yapılan anlaşmaya rüşvet karıştırıldığı iddia ediliyor.

Polis, rüşvet iddialarını araştıran Kamran Faysal'ın otel odasında asılı olarak bulunmasıyla ilgili olarak “olayın çeşitli yönleriyle araştırıldığını, otopsiye göre karar verileceğini” duyurdu.

Yetkililerin ölümün intihar olup olmadığı hakkında vardıkları sonucu daha sonra açıklamaları bekleniyor.

Siyasi gerilim

Yüksek Mahkeme’nin tutuklama kararının açıklandığı gün, İslamabad polisin cop ve göz yaşartıcı gaz kullandığı gösterilere sahne oluyordu.

Gösterinin başını çeken Kanada-Pakistan vatandaşı Tahir Kadri, “hükümetin vadesini doldurduğunu, yolsuzluklara batmış haliyle istifa etmesi gerektiğini” söylüyordu.