BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,78
ALTIN 2.509,40
HABER /  GÜNCEL

PKK'nın kaos planı dinlemeye takıldı

PKK'nın mahalli sorumlularının geleceği ihbarı üzerine dinlenen Beyoğlu BDP'deki toplantıda "İstanbul'da 500 araba yakılması"nın ve Mehmet Metiner'e "suikast" planlandığı öne sürüldü.

Abone ol
PKK'nın mahalli sorumlularının geleceği ihbarı üzerine dinlenen Beyoğlu BDP'deki toplantıda "İstanbul'da 500 araba yakılması"nın ve Mehmet Metiner'e "suikast" planlandığı öne sürüldü.

İhbar üzerine dinlemeye alınan, PKK'nın mahalli alan sorumlularının katıldığı BDP Beyoğlu İlçe Başkanlığı'ndaki toplantıda, 12 Haziran seçimleri öncesi karışıklık yaratmak amacıyla bir dizi eylem planlandığı iddia edildi.

Abdullah Öcalan'ın yakalandığı 15 Şubat'ta yapılması planlanan eylemler arasında İstanbul'da her gece 500 araç yakılması, Yazar Mehmet Metiner'e suikast gibi girişimler bulunuyor. İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri 30 Ocak 2011'de BDP'nin Beyoğlu İlçe Başkanlığı'nda PKK'nın mahalli alan sorumlularının toplanacağı ihbarı üzerine mahkeme kararıyla binayı dinlemeye aldı. Kandil'de bomba eğitimi aldıktan sonra İstanbul'a geldiği belirlenen 26'sı üniversite öğrencisi 40 kişilik bir grubun katıldığı toplantıda, Öcalan'ın yakalanmasının yıldönümünde İstanbul'da yapılacak eylemler konuşuldu.

Polisin kayda aldığı toplantıda 'x bay' ve 'x bayan' kodlu PKK'nın mahalli yöneticileri arasında şu diyalogların geçtiği öne sürüldü:

500 ARAÇ

'x bay': 2011 yılı devrimi gerçekleştirme yılı olacak. 2012'de Amed'de (Diyarbakır) toplanacağız. Bu sene çalışmalara biraz daha eğilmemiz gerekiyor. Topyekun direnişe geçmemiz lazım. Halk da savaş için seferberlik yapmalı.

'x bayan': Ateşkes ve eylemsizlik süresinin bitince devrimci halk savaşı başlayacak. Herkesi Tunus ve Mısır'daki ayaklanmalar gibi elimize silah alıp çatışabilecek duruma getirmemiz lazım.

'x bay': 15 Şubat'ta tüm sokakları mahalleri yakmamız lazım.

'x bayan': Gençlik Apo'nun fedaisidir. Fedai olmak bu kadar basit bir şey değil. İstanbul'u ateşe vermemiz lazım.

'x bay': () Bu emniyet müdürü var ya, sanırsam ismi 'Celalettin Çapkın'. (İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın'ın adını 'Celalettin Çapkın' olarak hatırlıyor.) Bu adam 15 Şubat günü gerçekten uyumamalı. İzlemeli bakalım ne kadar müdahale edilebiliyor. (...) Arkadaşlar Paris örneğini biliyorlar. Paris'te bir gecede 10 bin araç yandı. İstanbul'da niye olmasın. Belki 10 bin falan olmaz ama İstanbul'da bir gecede en az 500 araç olabilir yani. Her arkadaş kendisine bir hedef koymalı. Mesela buradaki 50 arkadaş her bir günde 10 araç yakacağım derse ve her gün bir korsan eylem çıkaracağım derse, her bir arkadaş yanına 10 kişi bulursa günde 50 tane korsan eylem çıkar. (...) 15 Şubat'ta son noktayı koyacağız. Hep beraber şehri yağmalayacağız. Şubatı eylem ayı ilan ediyoruz.

Star gazetesi yazarı Mehmet Metiner'e yönelik suikast planının da konuşulduğu toplantı sonrasında harekete geçen polis Metiner'e suikast girişiminde bulunacak olan Kutbettin Güllü isimli kişiyi yakaladı. 1-11 Şubat arasında 109 aracın yakıldığı İstanbul'da eylemlerle ilgili 34 kişi tutuklandı.