BIST 9.717
DOLAR 32,51
EURO 34,90
ALTIN 2.440,79
HABER /  GÜNCEL

PKK'nın eski karakutusundan şok iddia!

Nizamettin Taş, PKK'nın 2004 yılından sonra bilerek ya da bilmeyerek Ergenekon'un hizmetine girdiğini iddia etti.

Abone ol

Nizamettin Taş, PKK'nın 2004 yılından sonra bilerek ya da bilmeyerek Ergenekon'un hizmetine girdiğini iddia etti.

Habertürk'ten Zülfikar Ali Aydın'ın sorularını yanıtlayan Taş, çarpıcı iddialarda bulundu. Gazete Taş'ın 'PKK Kürtler'den özür dilemeli' sözünü manşetine çekti.

HÜKÜMETİ ZOR GÜNLER BEKLİYOR

Hükümeti zor bir dönem beklediğini söyleyen Taş, hükümetin Mart ayına kadar örgütün söylemini boşa çıkaracak adımlar atmazsa PKK silah kullanarak hükümeti düşürmek isteyeceğini savundu.

Nizamettin Taş kimdir?
Kuzey Irak'ta Erbil kentinde yaşayan PKK'nın eski yöneticisi Nizamettin Taş, yaklaşık 30yıl önce katıldığı PKK içinde 20 yıl örgütün silahlı gruplarını yönetti. 2004 yılında silahı reddederek örgütten ayrıldı ve PKK'nın birkaç eski yöneticiyle Yurtsever Demokratik Parti'yi (PWD) kurdu.  

İNANDIRICI DEĞİLLER

Eski örgütüne ağır sözlerle yüklenen Taş,'ın şu sözleri dikkat çekiciydi: "30 yıl PKK içinde kaldım. "Aykırı bir kelime edersem başıma ne gelir" diye düşünüyorsam, böyle bir örgütün özgürlük isteği inandırıcı olamaz. PKK'nın ve Öcalan'ın önce Kürtler'den sonra da Türklerden özür dilemesi lazım."

"2004'teki PKK kongresinde normal olmayan şeylerin yaşandı ve PKK savaş kararı aldı" diyen Taş, şu iddiası çok konuşulacak:

"O dönemde AK Parti Ergenekon denilen derin devlet arasında çatışma vardı. AK Parti'nin tasfiyesi için PKK devreye sokuldu. PKK'nın savaş kararı alması otomotik olarak PKK'yı AK Parti'ye karşı Ergenekon'un darbe girişiminin aracısı haline getirdi.

KANDİL'E ASKERİ HELİKOPTER

İki avukatı kongre sürecini Öcalan'ın talimatıyla belirledi. Bizzat tanık olduğum şeyler var. Öcalan'ın avukatlarını bir seferinde Kandil'e askeri helikopter getirdi. Örgüt içinde de biliniyor. O iki avukatla birlikte bir çok avukat, örgütteki görüş ayrılığı nedeniyle aylarca kamplarda kaldılar. Musul ve Bağdat'ta benimle ve karşı taraftaki isimlerle görüştüler. 

Örgüt içindeki çelişkiler çıkınca, örgütten ayrılmadım ama Musul ve Bağdat'a gittim. Öcalan'ın iki avukatı benimle görüşmek için Musul'a geldi. Diğerleriyle (Murat Karayılan, Cemil Bayık) görüşmek için de Kandil'e gittiler. Öcalan'ın "Görüş ayrılığı olabilir. İki hizip olsun ama bana bağlı kalsınlar" mesajını getirdiler. Örgüt yapısı bize yakın olduğu için kaldım. Öcalan'ın iki avukatıyla beraber araçla Musul'dan Kandil'e döndük. Sonra avukatlar yeniden Kandil'e geldi.

DANIŞIKLI DÖVÜŞ

Öcalan'ın talimatını getirdiler. "Örgüt yönetimini dondurdum. Tek yetkili avukatlarımdır" diyordu. Avukatlar yetkileri aldı. Bütün birlikleri va kampları gezerek toplantı yapmaya başladılar. Örgüt kadrolarına neden savaş kararı alınması gerektiğini anlattılar. Bu yaklaşık iki ay sürdü.  O toplantılardan sonra PKK kongresi yapıldı. Savaş kararına karşı çıktık. Bir avukat "Burada başkanı temsil ediyorum. Başkanın kararıdır" dedi. O karar çıktıktan sonra kongre tutanaklarıyla çektiğimiz görüntüleri alıp devlete teslim ettiler.

Sonra bu olay için "Habur'dan geçerken daha önce bizi hiç aramıyorlardı. Bu sefer aradılar ve görüntülere el koydular" dediler.