BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

CNN Türk ekranlarında gergin dakikalar

CNN Türk'te Ayşenur Arslan'ın hazırlayıp sunduğu, Medya Mahallesi programının bu gün yayınlanan bölümü çok gerilimli geçti.

Abone ol

CNN Türk'te Ayşenur Arslan'ın hazırlayıp sunduğu, Medya Mahallesi programının bu gün yayınlanan bölümü çok gerilimli geçti. Arslan'ın Yeni Şafak yazarı Ali Bayramoğlu'nu konuk ettiği program, önce oldukça sakin başladı.

Hasan Cemal'in yazısıyla ilgili Arslan'ın yaptığı yoruma Bayramoğlu'nun verdiği tepki tartışmanın fitilini ateşledi.  Arslan'ın soruları karşısında sinirlendiği görülen Bayramoğlu'nun cevaplarıyla stüdyoda tansiyon iyice yükseldi.

sitesinde her alan habere göre Bayramoğlu, kendisine sorulan soruların yönlendirme içerdiğini ileri sürdü ve Ayşenur Arslan'ın sorularını ciddi bir şekilde eleştirdi. Ayşenur Arslan kendisinin verdiği cevaplarının da giderek sertleşmesi sonrasında gerginliği azaltmak için başka konuları ele aldı.

HAKİKATEN BEKLEMİYORDUM

Yeni Şafak'ın "BDP tahammül sınırını zorluyor" manşetini soran Arslan'a Bayramoğlu'nun "Yeni Şafak yayın yönetmenine soracaksın bana değil. Ben sana Aydın Doğan'ın şusuyla busuyla sorular sorayım mı? Böyle bir şey olabilir mi?" diye cevap verdi. 

Arslan "Böyle tepki vereceğini hakikaten beklemiyordum. Yeni Şafak'ın manşetini kime soracağım Allah aşkına" diye karşılık verdi.

Programın sonunda ise Bayramoğlu, "programda biraz gerginliğe yol açtıysam özür dilerim" diyerek Arslan'ın gönlünü aldı.

İşte Bayramoğlu ile Arslan arasında yaşanan o gerilimli dakikalar...

Ali Bayramoğlu :
"Hasan Cemal'i de kullanmayalım. Bizi takip ediyorsa."
Ayşenur Arslan: "Neyi kullanalım allah aşkına"
Ali Bayramoğlu : "Ben sevmiyorum kişileri konuşmayı"
Ayşenur Arslan: "Neyi konuşalım peki"
Ali Bayramoğlu : "Fikirleri konuşalım ve gündemi..."
Ayşenur Arslan: "Tamam fikirleri konuşalım da ben diyorum ki bu konuda Hasan Cemal'in önemi inkar edilemez."
Ali Bayramoğlu : "Tamam ama ben Hasan Cemal'i senin gibi okumuyorum. (...)"
Ayşenur Arslan:"Ben cümleleri olduğu gibi okudum. Üstelik Hasan Cemal'i zemmetmek eski değişle amacıyla da okumadım. Şöyle enteresan bir durum oldu galiba... Sen benim çok taraf olduğum kanaatiyle..."
Ali Bayramoğlu : "Öyle düşünüyorum çünkü soruların sürekli siyasi iktidar etrafında dönüyor ve beni tasnif ediyorsun. Bizi bir yere koyuyorsun. Ve ben de hayata böyle bakanlardan değilim. Ben kendimi taraf görmüyorum."
Ayşenur Arslan:"Bir dakika... az önce tarafım dedin"
Ali Bayramoğlu : "Şöyle politik taraf olarak görmüyorum. İlkesel bir tanımım var benim. Senin çok beğendiğin yazılar yazabilirim. Solcuların zaman zaman çok beğendiği, zaman zaman çok kızdığı yazılar yazabilirim. Ben kendi ilkelerimden hareketle bir şey söylüyorum. Onun için de Yeni Şafak gazetesinin manşeti hakkında benim ne düşündüğüm, Yeni Şafak yazarı olarak ilk soru diye bunu sorduğun zaman biraz huysuzlanıyorum. Açık söylemek gerekirse..."
Ayşenur Arslan: "Peki bunda nasıl bir kasıt arıyorsun?"
Ali Bayramoğlu : "Kasıt aramıyorum. Soruda yönlendirme görüyorum."