BIST 10.277
DOLAR 32,35
EURO 34,85
ALTIN 2.390,04
HABER /  MEDYA

PKK'nın Enver Paşaları ne yapacak?

PKK'nın Enver Paşaları şimdi kendi çocuklarını kendi 'Sarıkamış felaketlerine' terk etme tehlikesiyle yüz yüzeler.

Abone ol

"Eee, bayram bitti. Döndük gene o kanlı ve kısır günlük hayatımıza. O hayatta bizi çocukların ölümü ve o ölümleri durdurabilme çabası bekliyor..." Böyle yazıyor bugün Taraf gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Altan.

Ardından da ilginç bir analiz ile halen Türkiye'deki dağlarda sıkışıp kalan PKK militanlarının yaklaşan kış yüzünden ölmek ya da öldürmek ikilemine nasıl sıkışıp kaldığını anlatıyor.

İşte PKK üst düzey kadrolarını Sarıkamış'da Türk Askerini donarak ölüme zorlayan Enver Paşa'ya benzettiği o yazısından çarpıcı bir bölüm:

"PKK yöneticilerinin çizdikleri strateji beş ayda çöktü."Devrimci halk hareketi başlatacağız, gerilla da, halk da hazır" derken Kazan Vadisi'nde onlarca çocuğu ölüme teslim ettiler. Kalkıp bir de yalan söylediler, "bizim orada adamımız yok" diye.

Şimdilik Kürt halkı bu ölümlerin hesabını yüksek sesle sormuyor ama içleri öfkeyle ve acıyla kabarıyor.

Zamanında önlem alıp gerillalarını Kuzey Irak'taki kışlaklarına çekmedikleri için söylenenlere göre Güneydoğu'nun dağlarında yaklaşık üç bin PKK'lı kaldı. Kış bastırıyor, hazırlıkları yok. Sabah gazetesinin haberine göre çoğu daha çoluk çocuk denecek yaşta. Soğuğun ve karın tuzağına düşmüş vaziyetteler.

Geri çekilmeleri sadece askerî önlemlerle değil bizzat doğanın şartları yüzünden de gittikçe imkânsızlaşıyor.

PKK'nın Enver Paşaları şimdi kendi çocuklarını kendi "Sarıkamış felaketlerine" terk etme tehlikesiyle yüz yüzeler.

Burada verecekleri kayıpların büyük bir sorgulamaya yol açacağının farkındalar.

Bir şekilde onları kurtarmaları, en azından kışı mümkün olduğunca az kayıpla atlatmalarını sağlamaları lazım.

Şu sıralarda yapılacak bir ateşkes anlaşması ve PKK'lıların savaş bölgelerinden geri çekilmeleri, çocukların hiç olmazsa bombalanma ihtimalini ortadan kaldırır, kışı biraz daha rahat atlatmalarını sağlar, yiyecek ve barınak bulma ihtimalleri artar. Bu, PKK'nın korkunç sıkışıklığı"