BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

PKK uzlaşmayı reddetti

4 askerin şehit olduğu karakol saldırısı sonrası DP lideri Hüsamettin Cindoruk, mesay yayınladı.

Abone ol

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk, Tunceli ve Çukurca'daki terörist saldırılara ilişkin, ''Milli birliğimize kasteden bu hain saldırı, gözü kanlı, açılımı tanımayan terör örgütünün uzlaşmayı reddettiği anlamına gelir'' dedi.

Tunceli ve Çukurca'daki terörist saldırılarda 5 askerin şehit olması, 7 askerin yaralanması nedeniyle mesaj yayımlayan Cindoruk, saldırılardan büyük üzüntü duyduğunu ifade etti.

Cindoruk, mesajında şunları kaydetti:

''Milli birliğimize kasteden bu hain saldırı, gözü kanlı, açılımı tanımayan terör örgütünün uzlaşmayı reddettiği anlamına gelir. Olayların tırmanma göstermesini, hükümetin acizliğinden başka şekilde izah etmek mümkün değildir.

Terörle mücadele, bir büyük milli davadır. Bu milli davayı algılayamayanlar, milletimize ve tarihe karşı sorumludurlar.

Bu menfur olayı kınarken, hükümeti bir kez daha terörle mücadelede, yapmak zorunda olduğu görevini yerine getirmeye davet ediyorum.

Teröre karşı amansız bir savaş veren Türk Silahlı Kuvvetleri'nin bu büyük acısını yürekten paylaşıyor, şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyorum.

Hain saldırıda şehit düşen askerlerimizin ailelerine, milletimize ve kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri'ne başsağlığı diliyorum.''

DP Genel Başkanı Cindoruk, Çukurca'da da bir askerin mayın patlaması sonucu şehit olmasından dolayı başsağlığı dileyerek, üzüntüsünü bildirdi.