BIST 10.806
DOLAR 32,20
EURO 34,96
ALTIN 2.429,38
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Onlar işçi bayramında da çalıştı

1 Mayıs yurt genelinde çeşitli etkinliklerle kutlanırken, belediye işçileri bir kenardan hem çalıştılar hem kutlamaları seyrettiler.

Abone ol

Erzincan'da 1 Mayıs İşçi Bayramı kutlamaları geniş güvenlik önlemleri altında Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlendi. KESK üyelerinin davul zurna eşliğinde halay çektiği meydanın bir başka tarafında ise belediye işçileri kaldırım çalışmasına aralık vermeden devam etti.

KESK öncülüğünde bazı sivil toplum kuruluşlarının üyelerinin katıldığı kutlamalar sorunsuz tamamlandı. Cumhuriyet Meydanı'ndaki kutlama alanına girenlerin üzerleri tek tek aranırken, önlem alınmasına KESK Dönem Başkanı Nuri Koç tepki gösterdi.

Koç yaptığı basın açıklamasında, "Ülkemizde, memurun, işçinin ve bürokratın sorunları var. Ama bunların her birini çözmek için ayrı ayrı ilgilenmek hükümetlerin asli görevlerinden birisidir. Bunun için büyük gayret sarf ediyoruz. Türkiye'nin her bir tarafında 1 Mayıs coşku ile kutlanıyor, engellerin tek tek kaldırılıyor ve ülkede birçok şey değişmeye başladı" şeklinde ifade etti. Konuşmaların ardından kutlamalara katılan yaklaşık 200 kişi davul-zurna eşliğinde halay çekerek 1 Mayıs'ı kutladılar.

1 Mayıs İşçi Bayramı Cumhuriyet Meydanı'nda kutlanırken yaklaşık 200 metre uzaklıktaki Nerim Tombul Caddesi'nde ise belediye işçilerinin kaldırım çalışması aralıksız devam etti. Cumhuriyet Meydanı'ndaki kutlamaların tamamlanmasının ardından KESK üyeleri belediye işçilerini ziyaret ederek karanfil dağıtarak bayramlarını kutladı. KESK Dönem Sözcüsü Nuri Koç'un işçi bayramı olduğunu ve tatil olması gerektiğini hatırlatmasına rağmen, belediye işçileri çalışmalarına kaldıkları yerden devam ettiler.