BIST 9.717
DOLAR 32,54
EURO 34,94
ALTIN 2.438,27
HABER /  GÜNCEL

Pınar Selek hakkında flaş karar!

'Mısır Çarşısı' davasında Pınar Selek hakkında yakalama kararı kaldırıldı.

Abone ol

Mısır Çarşısı'nda 7 kişinin öldüğü, 127 kişinin yaralandığı patlamaya ilişkin davada yargılanan sosyolog Pınar Selek hakkındaki yakalama kararı kaldırıldı.

İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi, Yargıtay'ın bozma talebine de uyulmasına karar verdi. İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, sanıklar katılmazken avukatları hazır bulundu. Yargıtay'ın bozma ilamına ilişkin avukatların taleplerini alan mahkeme, ara kararını açıkladı. Buna göre, Pınar Selek hakkındaki yakalama kararını kaldıran mahkeme, Yargıtay'ın bozma talebine de uyulmasına karar verildiğini açıkladı. Yargıtay 9. Ceza Dairesi, yerel mahkemenin Selek'e verdiği ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası kararını usulden bozmuştu.

Lyon Üniversitesi'nde sosyoloji çalışmalarına devam eden Pınar Selek'in davasını Fransa’nın Paris, Strazburg, Lyon kentlerinden, İtalya, İsviçre ve Almanya'dan çok sayıda siyasi parti temsilcisi, üniversite öğretim üyesi, öğrenciler ve belediye temsilcileri İstanbul'a gelerek takip ediyor.

SELEK DOSYASINDA NELER VAR?

9 Temmuz 1998’deki 7 kişinin ölümü ve 127 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan patlamanın ardından Pınar Selek, bombayı yapmak, terör örgütüne yardım ve yataklıkla suçlandı. 16 yıllık dava süreci, Avrupa Parlamentosu’nun Türkiye raporunda, “Türk adalet sisteminin eksikliklerini sergileyen bir örnek” olarak yer aldı.

Adalet Bakanlığı, Avrupa Konseyi toplantılarında milletvekillerinin eleştirilere yanıt olarak kullanması amacıyla dosyayla ilgili bilgileri derledi. Buna göre dosyada 13 bilirkişi raporu bulunuyor. Üç rapora göre patlayan LPG, dört rapora göre bomba, dört rapora göre sebebin belirlenmesi imkansız, iki rapora göre her ikisi de mümkün.


26208216.jpg