BIST 10.083
DOLAR 32,47
EURO 34,86
ALTIN 2.436,51
HABER /  DÜNYA

IŞİD Kobani'nin en önemli tepesine bayrak dikti

Kobani çevresindeki en stratejik nokta olan Zorava tepesini ele geçiren IŞİD, şehri havan toplarıyla dövmeye başladı. Kentten dumanlar yükseliyor.

Abone ol

PKK/PYD, IŞİD'in kentin kontrolünü ele geçiremeyeceğini söylese de 15 Eylül'de saldırılarına başlayan IŞİD, kentin 360 köyünü ele geçirerek Kobani'nin kenar mahallelerine kadar ulaştı.

IŞİD MİLİTANLARI KOBANİ GİRİŞİNDEKİ İKİ BARİKATI ELE GEÇİRDİ

Örgüte ait bazı internet siteleri tarafından paylaşılan fotoğraf ve görüntülerde, Demokratik Birlik Partisi'nin (PYD) silahlı kanadı YPG'nin mevzilendiği Kobani'nin güney girişinde bulunan Seyran sitesi, IŞİD'in bombalı saldırıları sonucu harabeye dönerken çok sayıda YPG'li militanın öldüğü görülüyor.

Kobani'ye batıdan da saldırı düzenlediğini iddia eden terör örgütü IŞİD, kentin baz istasyonu kulesini kontrolüne geçirdiğini açıkladı. Kobani'nin doğu girişinde bulunan iki barikatı ele geçirdiğini açıklayan örgüt, nevruz gibi kutlamaların yapıldığı tepeye de ağır silahlarla saldırdığını açıkladı.

KOBANİ YANIYOR

IŞİD'in havan toplarıyla dövdüğü şehirden alevler yükseliyor. Kentin doğu mahallelerinde yükselen dumanlar Türkiye'den de görülüyor.

tepe.20141003101012.jpg
 
KOBANE'DE BOMBALAR BÖYLE PATLIYOR

IŞİD işgali altındaki Suriye'nin Kobane ilçesi ağır bombardıman altında. İlçeyi üç taraftan saran militanlar şehir merkezine doğru yaklaşıyor.