BIST 10.083
DOLAR 32,48
EURO 34,85
ALTIN 2.439,13
HABER /  GÜNCEL

Bağımsız Fikriyatlı Müslüman Gençlik grubundan İÜ açıklaması

BFMG grubu, İstanbul Üniversitesi’nde olaylarla ilgilerinin bulunmadığını, bazı haberlerin ise isim benzerliğinden dolayı çıktığını bildirdi

Abone ol

Bağımsız Fikriyatlı Müslüman Gençlik (BFMG) grubu, İstanbul Üniversitesi’nde olay çıkartan grupla ilgilerinin bulunmadığını belirterek, “Bazı medya kuruluşlarında Bağımsız Fikriyatlı Müslüman Gençlik’in İstanbul Üniversitesi’ndeki saldırıyı gerçekleştiren grup olarak tanıtılmasının, isim benzerliğinden doğan bir yanılgı olduğunu düşünüyor, söz konusu grupla herhangi bir ilişkimiz olmadığını ve üniversitede, böyle bir eylem tarzını benimsemediğimizi de kamuoyunun bilmesini istiyoruz” denildi.

Sosyal medya yoluyla açıklama yapan BFMG, kendilerinin 2013 yılının Şubat ayında, Müslüman öğrencilerin birbirleriyle iletişimini sağlamak ve “İslami mücadeleye kayıtsız kalmalarını önlemek” amacıyla İstanbul’da kurulduğunu, “Allah rızasını önceleyen” diğer gruplarla ve cemaatlerle işbirliği yapabileceklerini bildirdi.

Müslümanların verdikleri mücadeleyi duyurmak için konferans ve seminer düzenlediklerini, raporlar hazırladıklarını ifade eden BFMG, Müslümanlara yardım kampanyaları aracılığıyla destek sağlamayı amaçladıklarını belirtti.

"ESAD'A KARŞI MÜCADELE EDEN SURİYE HALKI DA
İSRAİL'E KARŞI SAVAŞAN FİLİSTİN HALKI DA DESTEKLENMELİDİR"


Grup, açıklamasında şunları kaydetti:

“Bağımsız Fikriyatlı Müslüman Gençlik, Müslümanların haklarını kazanmak ve geri almak için giriştikleri mücadeleyi duyurmak ve desteklemek için tüm imkanları kullanmaya çalışır. Bu amaç doğrultusunda, hemen yanı başımızda 4 yıldır zalim Esad rejimine karşı mücadele eden Suriye halkının haklı mücadelesi, tıpkı İşgale ve Siyonist zulme karşı direnen Filistin gibi desteklenmelidir. İhvan’ın Mısır’da darbe karşıtı mücadelesi, Arakan’da Müslümanların Budist zulme karşı verdiği mücadele, Doğru Türkistan ve Tibet’te Çin’in zulmüne maruz kalan mazlum halk gibi, Suriye devrimi de desteklenmelidir! Zalimin ve mazlumun kimliğine bakılmaksızın tavır alan grubun, Suriye konusundaki hassasiyeti malûmdur…”

“TEKFİRCİ OLUŞUMUN KARŞISINDAYIZ”

“Yüz binlerce insanın Beşar Esad ve onun emperyalist destekçileri (Rusya, İran, Hizbullah ve ABD öncülüğündeki Koalisyon) tarafından katledildiği bir düzen içerisinde tüm Dünya’nın katliamı izlediği bir vasatta Bağımsız Fikriyat, hedefi rejimi devirmek olan –mutedil- muhalefetin sonuna kadar arkasındadır. Her türlü mezhepçiliğin, tekfirci oluşumun, ırkçı/milliyetçi hedeflerin, zalimliği tescilli ABD ve diğerlerinin Suriye’ye müdahalesinin ise karşısındadır. ABD’nin yardım etmekten kastının ne olduğunu Irak’da tecrübe eden insanlığın, IŞİD’in bahane edildiği operasyonlara da karşı durması gerektiğine inananır. Bağımsız Fikriyat, geçtiğimiz yıl Beşar Esad rejimine yönelik müdahale seçenekleri masaya yatırıldığında da rejim karşıtı olmasına rağmen bu duruma sıcak bakmadığını beyan etmişti.”

“SALDIRIYI GERÇEKLEŞTİRENLER BAĞLANTIMIZ YOK”

“Grup yukarıda belirtilen ilkeleri dolayısıyla, IŞİD’e karşı olduğu kadar, ulusal çıkarları doğrultusunda insanlığı ateşe atan PKK ve türevlerine de aynı şekilde karşıdır. Sergilediği bu tutum ise, PKK destekçileri tarafından IŞİD taraftarı, IŞİD tarafından ise PKK’lı olarak sunulmasına sebep olmaktadır.”

“Bağımsız Fikriyatlı Müslüman Gençlik, Suriye devriminin arkasında durduğunu beyan ettiği için hedef alınmaktan onur duyar! Ancak zalimliği ayan beyan ortada olan IŞİD gibi örgütler ile isminin bir arada yer almasını kesinlikle reddeder. Kullandığı tüm platformlarda, Suriye’ye girdiği andan itibaren IŞİD ve zihniyetini eleştiren, onlardan beri olduğunu ilan eden grubun; İstanbul Üniversitesi’nde gerçekleşen saldırıyla da en ufak bir ilgisi yoktur.”

“Bazı medya kuruluşlarında Bağımsız Fikriyatlı Müslüman Gençlik’in İstanbul Üniversitesindeki saldırıyı gerçekleştiren grup olarak tanıtılmasının, isim benzerliğinden doğan bir yanılgı olduğunu düşünüyor, söz konusu grupla herhangi bir ilişkimiz olmadığını ve üniversitede, böyle bir eylem tarzını benimsemediğimizi de kamuoyunun bilmesini istiyoruz."