BIST 9.916
DOLAR 32,45
EURO 34,74
ALTIN 2.437,69
HABER /  GÜNCEL

Devletin zirvesi terör saldırısı dedi

Ankara'da meydana gelen patlamanın nedenine ilişkin iddialar kafaları karıştırdı...

Abone ol

İNTERNETHABER- Türkiye, Ankara Kızılay'da meydana gelen patlamayla sarsıldı. Akıllara gelen ilk soru ise kuşkusuz patlamanın nedeniydi.

Görgü tanıklarının ifadelerinin neden olduğu LPG'li araç patlaması, bir binadan yanan tüpün atılması gibi senaryoların kafaları karıştırdığı anda Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün "hain saldırı" açıklaması tüm sorulara yanıt oldu.

 Almanya'da temaslarını sürdüren Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Ankara Kızılay'daki patlamada hayatını kaybedenler olduğunu söyledi. Gül, "İnsanlıktan hiç nasibini almamış insanların, sivil insanlara karşı nasıl terör uyguladığını ve Ankara'da bir saldırı yaptıklarını öğrendim. Hayatını kaybedenler var. Onlara başsağlığı diliyorum ve bu terörü şiddetle ve nefretle telin ediyorum'' dedi.

ÖNCE LPG

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün açıklamasından önce ise gündemde yetkili isimlerin ve görgü tanıklarının söylediği 3 ayrı senaryo vardı. Bölgeden gelen ilk haberlerde LPG'li bir aracın patladığı iddiası ortaya atılmıştı. İleri ki saatlerde gelen diğer bilgiler ise bu olasılığı zayıflatmıştı.

BELEDİYE BAŞKANINDAN TÜP AÇIKLAMASI

Patlamanın ardından ikinci iddiayı ise Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık gazetecilerle paylaşmıştı. Belediye Başkanı Tanık'ın, belediyede görevli zabıtaların görgü tanıklığına dayandırdığı iddiasına göre yakındaki bir binadan yanan tüp sokağa atılmıştı. Aracın üzerine düşen tüpün patlamasıyla araçlar alev aldı.

HÜKÜMET BOMBA DEDİ

Polisin üzerinde durduğu olasılık ise terör saldırısıydı. Bomba yüklü araç iddiası üzerinde yoğunlaşan güvenik kuvvetlerinin şüpheli bir kadını gözaltına alması da bu iddiayı güçlendirdi. Bu iddiayı hükümetin etkin isimlerinden Bülent Arınç dillendirdi. Arınç yaptığı açıklamada "araçta bomba olduğu bilgisi var" dedi.