BIST 9.916
DOLAR 32,46
EURO 34,73
ALTIN 2.435,89
HABER /  GÜNCEL

Pantolon intiharının aslı ortaya çıktı Sevilay Yılman yazdı

Habertürk yazarı Sevilay Yılman, oğluna pantolon alamadığı için intihar ettiği söylenen İsmail Devrim olayındaki gerçekleri köşesinde yazdı.

Abone ol

Habertürk yazarı Sevilay Yılman, oğluna pantolon alamadığı için intihar ettiği iddiasıyla gündeme gelen İsmail Devrim için köşesinde “Çok derin bir ekonomik buhran, sıkıntı filan yaşamıyormuş. Yaşadığı; 'Benden bir daha adam olmaz! Ben bittim!'endişesi ve kaygısından başka bir şey değilmiş” diye yazdı.

Ekonomik sıkıntı nedeniyle pantolon alamadığı iddiasının doğru olmadığını yazan Yılman, eşi Hafize Devrim'in savcılığa verdiği ifadesini köşesine taşıdı.

(...)Savcılığa verdiği ifadede, eşinin bir fabrikada çalıştığını, bir buçuk yıl önce kredi çekerek ev aldıklarını, kredi borçlarını düzenli olarak ödeyebildiklerini, kredi borçları dışında herhangi bir borçlarının olmadığını söyleyen Hafize Devrim, haberlerde yer alan pantolon meselesinin yanlış aktarıldığını belirtmiş.

Ve savcıya aynen şu cümleleri kurmuş: “Çocuklar okula başlamadan önce okula göre bir pantolon almadık. Daha sonra ‘Gebze’ye gittiğimizde alırız’ diye düşünmüştük. O gün oğlan okula gitti. Ancak pantolonunun farklı olması sebebiyle okuldan gönderilmesi gibi bir durum söz konusu değildir. Bana derslerine girdiğini söyledi. Zaten okul çıkışı eve geldi. Siyah pantolon alması gerektiğini söyleyince eşim ile birlikte gidip pantolonu aldılar. Haberlerde konu çok farklı anlatılıyor”

Hülasa… Eş Hafize Devrim savcılıkta haberi Türkiye’ye ilk duyuran Ergün Demir’e ilk söylediklerinden çok ama çok farklı. İfadesinin devamında eşinin yaklaşık bir yıl önce bir iş kazası geçirdiği ve “Bir daha çalışamayacağım” korkusu nedeniyle moralinin daimi olarak bozuk olduğunu aktarıyor ve eşinin; “Eğer bir daha çalışamaz isem size iyi bakamayacağım. Böyle olacağına ölsem daha iyi!” dediğini söylüyor."

Sevilay Yılman'ın yazısının tamamı