BIST 9.884
DOLAR 32,46
EURO 34,71
ALTIN 2.435,22
HABER /  SPOR

EURO 2024 için Türkiye'ye oy vermeyen ülkeler ortaya çıktı

UEFA, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’nın (EURO 2024) Almanya’da düzenlenmesine karar verirken Türkiye'ye oy vermeyen ülkeler belli oldu.

Abone ol

UEFA, EURO 2024'e ev sahipliği yapacak ülkeyi dün açıkladı. EURO 2024 Almanya'da yapılacak. Yapılan oylamada Türkiye’ye 4 oy verilirken 12 oy alan Almanya, EURO 2024’ü düzenlemeye hak kazandı.

UEFA Başkanı Alexander Ceferin’in mahcubiyeti, hatta utandığını gösteren yüz ifadesi dikkat çekiciydi. Başkan seçilirken Türkiye’nin büyük desteğini alan Ceferin'in utancı, gece yarısı operasyonuyla 5 üyeyi Almanya lehine çevirmesi ve bunun da Türk heyetince biliniyor olmasıydı.

CAFERİN, ALMANYA'YA VERDİ
En çok merak edilen ise Türkiye'ye hangi ülkelerin oy verip vermediğiydi. İşte bunun cevabı belli oldu. UEFA başkanı Ceferin, oyunu Almanya'dan yana kullandı. Hollanda, Bulgaristan, İspanya ve Macaristan'ın Türkiye'ye oy verdiği ortaya çıktı. 

TÜRKİYE'YE OY VERMEYEN ÜLKELER
Portekiz, Ukrayna, İrlanda, Hırvatistan, Fransa, Polonya, Slovenya, İsveç, İsviçre, İtalya ve İngiltere oyunu Türkiye'den yana değil Almanya'dan yana kullanan ülkeler oldu.


Tören sonrasında açıklamalarda bulunan UEFA Başkanı Ceferin şöyle konuştu; “Prosedür şeffaftı. Oylama demokratik oldu. Her demokratik karar, haklı bir karardır. Söyleyebileceğim tek şey fantastik bir EURO2024 bekliyorum. Değerlendirme raporu sonucunda Türkiye’de düzenlemenin bazı riskleri vardı. Türkiye’nin insan hakları aksiyon planı eksikti. Otel kapasitesi limitliydi. Birçok şehir için bazı endişeler vardı.”

EURO 2024 Türkiye tanıtım videosunda Nusret'in işe ne? İşte o kare

EURO 2024'ü neden kaybettik? Oylamadan bir gece önce...

Şansal Büyüka'dan UEFA'ya bombardıman!