BIST 9.492
DOLAR 32,49
EURO 34,76
ALTIN 2.488,75
HABER /  SPOR

Şansal Büyüka'dan UEFA'ya bombardıman!

UEFA, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın (EURO 2024) Almanya'da düzenlenmesine karar verdi. Karara tepki gösteren Şansal Büyüka, ''UEFA bir kez daha haklının değil güçlünün yanında durdu.'' dedi.

Abone ol

Türkiye ve Almanya'nın düzenlemek için aday olduğu EURO 2024'ün ev sahibi, İsviçre'nin Nyon kentindeki UEFA merkezinde gerçekleştirilen oylama sonucunda belirlendi.

İki aday ülkenin temsilcilerinin gerçekleştirdiği sunumların ardından UEFA Yönetim Kurulu tarafından yapılan oylama sonucunda Almanya, EURO 2024'ün ev sahipliğini üstlenme hakkı kazandı.

''TÜRKLERİN YAŞADIĞI EVİ BİZ Mİ KUNDAKLADIK''
UEFA'nın verdiği kararı sert bir dille eleştiren duayen gazeteci Şansal Büyüka, "Türklerin yaşadığı evleri biz mi kundakladık, bu statlarda turnuvayı istemiyoruz diye pankartları biz mi açtık? UEFA bir kez daha haklının değil güçlünün yanında durdu.'' dedi.

''MESUT'U BİZ Mİ LİNÇ ETTİK''
"Kardeşim Mesut Özil'i biz mi linç ettik?" diyen Büyüka, ''Hayat bir tiyatro gibidir, en kötü insanlar en iyi yerlerde otururlar. Bu UEFA'nın tarifidir, başka bir sözüm yok." ifadelerini kullandı.

DEMİRKOL: MUHTEMELEN POLİTİK ŞEYLER DE VAR
Mehmet Demirkol ise yaptığı yorumda şu ifadeleri kullandı; ''Avrupalılığımız sorgulanıyor, bu bir realite. %75-%80 daha iyi olmamız lazım ki herhalde, anca o zaman tercih edelim. Doğal dezavantajları var herhalde. Güçlü bir lobi, bunu aleyhimize kullandı. Muhtemelen politik şeyler de var bunun içinde."

EURO 2024 oylama sonuçları! Kazanan Türkiye mi Almanya mı?